Sport

2016.04.28. 18:50

Meccs ebédidőben

Dunaújváros - A Dunaújváros PASE labdarúgócsapata szombaton az előzetes tervek szerint 19 órakor fogadta volna a Kisvárda együttesét, de a Magyar Labdarúgó Szövetség csütörtöki döntése déli 12 órára módosította az időpontot.

Gróf András

A változás oka, hogy az MTK Budapest - Vasas NB I-es mérkőzést 16.30 órakor rendezik a Dunaújváros Stadionban, és nem lett volna elegendő idő a két mérkőzés között a felkészülésre Az MLSZ Versenybizottsága két lehetséges új időpontot jelölt ki, de 20.30 órás kezdést a kisvárdai klub vezetősége ne fogadta el, így maradt a déli 12 óra. Egyetlen kérdés merülhet fel ezzel kapcsolatban, mégpedig az, hogy ezt miért két nappal a mérkőzések előtt jutott eszébe az illetékeseknek?

Az újvárosiak szombati ellenfele negyven megszerzett ponttal jelenleg a negyedik helyet foglalja el a bajnoki tabellán. Csupán két pont választja el őket, a feljutást jelentő második helytől. A vendégek a hatodik helyről kezdték a tavaszi szezont, amelyben eddig remekül teljesítettek. Az idei kilenc mérkőzésükből ötöt megnyertek, háromszor játszottak döntetlent, és csupán egyszer szenvedtek vereséget. A szombati összecsapáson is egyértelműen ők az esélyesek, hiszen egy jó hajrával akár kivívhatják az első osztályú tagságot is. Sanszukat növeli, hogy az előttük lévő csapatok közül már csak a Zalaegerszeggel találkoznak. A kisvárdaiak egyértelmű erőssége a támadójáték, amit bizonyít, hogy eddig negyvennyolc alkalommal találtak az ellenfelek kapujába, amivel a legeredményesebbek a mezőnyben. A góllövőlistán Erős Gábor tizennégy találattal jelenleg a második helyen áll. A védekezésük már nem ennyire stabil, hiszen az ellenfelek huszonnyolc alkalommal is bevették a kapujukat. A fentieknek némileg ellentmond, hogy legutóbb hazai környezetben gólnélküli döntetlent játszottak a nagy vetélytárs Mezőkövesd ellen. Ezen az összecsapáson csapatukból kiállították Lékai Somát, aki így biztosan nem léphet pályára a Dunaújváros Stadionban. Azonban a keretüket ismerve az biztosra vehető, hogy megfelelő képességű labdarúgóval tudják majd helyettesíteni.

A szombat esti összecsapást Kovács Gergely vezeti, asszisztensei pedig a Kis Zoltán és Mohos Milán lesznek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!