Sport

2014.05.06. 14:30

Medence után a nyílt vízen a sárkányhajósok

Dunaújváros - A Dragon Steel SE sárkányhajósai április végén Baján a hosszú távú sárkányhajó magyar bajnokságon szálltak vízre a második bajnoki versenyen.

Jankó Árpád

Az elsőt jelentette a százhalombattai medencés viadal. Ott bronzérmet szerzett a dunaújvárosi egyesület, a bajai versenyen pedig két ezüstérmet és egy negyedik helyezést szereztek. A nyíltvízi bajnokságon hat hajó indult. A Dragon Steel Masterkék névvel lapátolt vegyes és open kategóriában. A megszerzett második hely (8 km) után a lányok TündérKék csapata négy kilométeren szintén második helyen végzett. Az eredmény értékét növeli, hogy több fiatal újonc hajós is részese volt a sikernek. A nyílt kategóriában újabb nyolc kilométeren versenyeztek a dunaújvárosiak, és végül a negyedik helyen végeztek.

A bajai verseny után nagy szorgalommal készülnek a sárkányhajósok a június 27-29-én megrendezendő XII. Magyar Bajnokságra. Ez egyúttal válogató viadal is lesz az Európa-bajnokságra és a 9. IDBF Klub Legénység Világbajnokságára.

A bajai versenyen elindult hajósok névsora: Acsádi Virág, Balla Gábor, Balogh Csaba, Benedeczki Dóra, Bíró Andrea, Benedeczkiné Shalli Éva, Bor Dániel, Buda Katalin, Finkné Szabó Ildikó, Gálné S. Éva, Göllény Piroska, Hegedűs Péter, Illés Zsolt, Inger Ádám, Inger Zita, Koskai Cintia, Mester Zoltán, Mester Zoltánné, Mészáros Attiláné, Mikulka Petra, Oszvald Edit, Pipa Károly, Prantner Anikó, Prantner János, Prantner József, Dr. Rubics László, Rubicsné Guld Lívia, Rákász János, Sebők Balázs, Szabados Márta, Szulik Ferenc, Terényi Anna, Tóth Dávid, Tóth Edit, Tóth Tibor, Vasinka Karolina, Weisner Vivien, Wiesner Zoltán.

A bajai kezdés után igencsak mozgalmas versenyév vár a Dragon Steelre. Tóth Edit, az egyesület elnöke a Magyar Bajnokságon dobogós helyre várja a Senior mix csapatot.

- Amennyiben nyerünk, akkor válogatott hajóként is indulunk a csehországi Európa-bajnokságon Rasiceben. Természetesen a ravennai világbajnokságra is gőzerővel készülünk. Premier női, Premier open és Senior mix kategóriába neveztünk.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!