Sport

2017.02.07. 18:55

Medencében eveztek a sárkányhajósok

Százhalombatta - Január utolsó szombatján a százhalombattai uszodában rendezték meg a nyílt medencés sárkányhajó-bajnokságot, ahol öt kategóriában mérhették össze felkészültségüket a csapatok.

Gróf András

A rendezvényen összesen ötvenhat együttes állt rajthoz, ami közel kettőszázötven versenyzőt jelentett. Egy legénység hat fő evezősből és három fő tartalékból áll, utóbbi azonban nem volt kötelező.

A dunaújvárosi Dragon Steel Sportegyesület versenyzői két csapattal neveztek az évad első versenyére. Open (férfi) és vegyes csapattal (két nő és négy férfi) vágtak neki az idénynyitó viadalnak, ami a Sárkányhajó Szövetség idei első hivatalos magyar bajnoki futamának számított. A medencés sárkányhajóverseny lényege, hogy a hat fős legénységek egymással szemben egy hajóban foglalnak helyet, a három utolsó padon. A rajt elhangzása után a legénységeknek evezve el kell tolni a hajót legalább 2,5 méter távolságig.

A dunaújvárosi Dragon Steel kék mezes vegyes csapata az elődöntőig hibátlanul menetelt
Fotó: A szerző

A nézők végig izgalmas, látványos vízicsatáknak lehettek tanúi, amelyben szinte forrt az uszoda vize. A csoportmérkőzések során az újvárosiak open (fiú) csapata túl könnyűnek bizonyult, így nem jutott tovább. A vegyes csapat viszont szép és gyors győzelmeket aratott, így bekerült az elődöntőbe.

A harmadik helyért vívott csatában azonban az ellenfelek erősebbnek bizonyultak, így végül a negyedik helyezést sikerült megszerezniük a tizenkét induló egység közül, ami összességében mindenképpen dicséretes teljesítménynek mondható.

A százhalombattai idénynyitó versenyen részt vevők névsora a következő:

Csobaji Botond, Katona Márk, Polgár Attila, Rubicsné G. Lívia, Szabó Szilvia, Tóth Edit, Tóth Gergely, Urbán Csaba, Vajer Pál, Vilmánszki Róbert.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!