Sport

2013.03.24. 19:41

Még nincs megállás az Acélbikáknak

A péntek esti pazar csíkszeredai győzelem után pillanatnyi szusszanásra van idejük a Dab.Docler jégkorongozóinak: szerdán már a Sapa elleni, Magyar Kupa elődöntőre készülnek.

Dunaújvárosi Hírlap

Hogy ez mennyire fontos derbi a klubnál mindenkinek, arra jó példa a csapat svéd edzőjének, Stephan Lundhnak a mérkőzés utáni nyilatkozata: még nem akarta trófeagyűjteményében elhelyezni a MOL Liga  címvédést, hiszen a szezonban még egy nagyon fontos feladat vár rájuk. Ez pedig a Volán elleni derbi, amely az eddig begyűjtött két arany mellett egy újabb fontos fokmérője lesz az elmúlt két idényben végzett munkának, a játékosok fejlődésének. Különös pikantériát kölcsönöz a szerdai kupaelődöntőnek, hogy az ellenfelet az a Rich Chernomaz készíti fel a találkozóra, aki a magyar válogatottat is dirigálja az áprilisi, budapesti divízió IA-s világbajnokságon.

Bármi történjen a jégkorong szezon hátralévő idejében, a Dunaújvárosi Acélbikák már nem lehetnek vesztesek. Előbb megnyerték a magyar bajnokságot, majd a MOL Ligát. (Azt a MOL Ligát, amit az EBEL árnyékában már nem kell annyira lesajnálni, mert az utóbbi időben több nemzetközi szaklap is megemlítette, hogy itt a színvonal sokak számára értékelhető.) Az Acélbikák azonban nem pihenhetnek, mivel szerdán Dunaújvárosban a Sapa Fehérvár ellen Magyar Kupa elődöntőt játszanak.

A MOL Liga 2012/2013-as szezonjának különdíjai.

Legjobb kapus: Polc Patrik (ASC Corona Brasov), legjobb védő: Victor Lindgren (Dab.Docler),  legjobb csatár és a legértékesebb játékos: Galanisz Nikandrosz (Dab.Docler).

A MOL Liga all star csapata.

Kapus: Peter Sevela (Dab.Docler).  Védők: Góga Attila (HSC Csíkszereda), Kiss Dániel (Dab.Docler). Csatárok: Josh Bonar (ASC Corona Brassó), Galanisz Nikandrosz (Dab.Docler), Szappanos Dávid (Dab.Docler).

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!