Sport

2017.01.30. 20:21

Még szokniuk kella nagypályás futballt - A fiatalok fizikai mutatói sokat javultak

Dunaújváros - Az NB II Közép-nyugati csoport bajnoki tabellájának kilencedik helyén telelt a Dunaújváros PASE U14-es labdarúgócsapata.

Gróf András

A dunaújvárosiak a tizennégy őszi összecsapásukból hatot megnyertek, nyolc alkalommal pedig vesztesen hagyták el a küzdőteret. A fenti számokból kiderül, hogy egyszer sem játszottak döntetlent. Huszonnégy lőtt és harminckilenc kapott gól a mérlegük. A házi gólkirály Gráczer Máté lett, aki öt találatot ért el. Az együttes féléves teljesítményét Éliás Zsolt vezetőedző értékelte.

- Nyáron vettem át a csapatot, amelyről tudni kell, hogy nagy részt 2004-es születésű gyerekekből áll. Mivel a bajnokságban lényegében egy évvel fiatalabbak voltunk sok csapatnál, ezt az évet arra szánjuk, hogy a gyerekek átálljanak a nyújtott pályáról a nagypályás focira. Sajnos kevés időnk jutott nyáron a felkészülésre, ez az elején megmutatkozott a játékunkon. Technikai képzettségben ugyan nem voltunk hátrányban, viszont a fizikai mutatókban nagyon elmaradtunk a többiektől.

A Főnix Gold FC még nagy falat volt a kék mezes újvárosiaknak Fotó: Ady Géza

Ahogy haladtunk előre az időben, ezek a különbségek már nem voltak annyira szembetűnőek, és a srácok is kezdték elhinni, hogy van keresnivalójuk az idősebbek ellen is. Tulajdonképpen, reálisan nézve, amelyik meccset meg lehetett nyerni, egy kivételével meg is nyertük. De ennél sokkal fontosabb, hogy nyár óta mind mentálisan, mind játékban sokat léptünk előre. Ezen az úton kell tovább haladni, és akkor jövőre sokkal több győzelemben lesz részük a gyerekeknek. Az edzéslátogatással és a fegyelemmel maximálisan elégedett voltam, jó együtt dolgozni ezekkel a srácokkal.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!