Sport

2015.12.22. 19:54

Megjutalmazták a sikeres dunaújvárosi sportolókat, edzőket

Dunaújváros - Kedden a polgármesteri hivatal dísztermében jutalmazták meg azokat a dunaújvárosi sportolókat és felkészítő edzőiket, akik jelentős sportsikereket értek el valamelyik olimpiai sportágban.

Jankó Árpád

Két úszó, Takács Krisztián, Balog Gábor, valamint felkészítő edzőjük, Kovács József kapott jutalmat. Szintén elismerésben részesült két kenus, Vass András és Hajdu Jonatán valamint edzőjük, Molnár Gergely.

Gurisatti Gyula dunaújvárosi sportlövő várhatóan nyugodt, eltervezett felkészüléssel készülhet a jövő évi nagy versenyekre, annál is inkább, mivel megszerezte a riói paralimpiai játékokra a kvalifikációt. Az olimpiai részvétel egyébként a legjobb magyar és dunaújvárosi sportolóknak is a legnagyobb álma. Azaz tervekkel, vágyakkal valamennyi bajnokunk rendelkezik.

Sztankovics László, a dunaújvárosi önkormányzat bizottsági elnöke pohárköszöntőjében elmondta, mindenkinek, aki sporttal, a sportolókkal, csapatokkal, egyénekkel foglalkozik, függetlenül életkoruktól, nagy örömet jelent a remek eredményeket elért dunaújvárosi sportolók elismerése, megjutalmazása. Ebből természetesen a felkészítő szakemberek, az edzők sem maradhatnak ki.

Közös célunk kell hogy legyen: Dunaújváros szerezze vissza a jövőben azt a rendkívüli tekintélyt, amelyet a sportváros elnevezéssel évekig élvezhetett.

 

Elismerést kapnak sportolók és sportszakemberek, akik valamely olimpiai sportág, hivatalos versenyszámában felnőtt, junior és ifjúsági korosztályban meghatározott helyezést értek el. Ennek a helyi rendeletnek értelmében tegnap Sztankovics László, az oktatási, ifjúsági, kulturális és sportbizottság elnöke Pálfi-Németh Tünde önkormányzati sajtószóvívő ismertetése után adta át a jutalmakat.

Elismerésben részesült Vass András, a Dunaferr SE Kajak-kenu Szakosztály sportolója, aki a Milánóban megrendezett világbajnokságon négyes hajóban 1000 méteren harmadik helyezést ért el, valamint a felnőtt magyar bajnokságon, Szolnokon szintén négyes hajóban első helyezést ért el 1000, 500 és 200 méteren is. Elismerésben részesült a Dunaferr SE Kajak-kenu Szakosztály másik kenusa, Hajdu Jonatán, aki a felnőtt magyar bajnokságon, Szolnokon, egyesben első helyet szerzett 200 méteren. Mindkettőjük felkészítő edzője, Molnár Gergely is jutalomban részesült. Elismerésben részesült Takács Krisztián úszó, aki az országos bajnokságon első helyet szerzett 50 méteres gyorsúszásban, hasonlóképpen Balog Gábor úszó is, aki szintén az országos bajnokságon lett első a 200 méteres hátúszásban. Mindkettőjük felkészítő edzőjét, Kovács Józsefet is megjutalmazta az önkormányzat.

Az ünnepségen Gurisatti Gyula paralimpiai sportlövő vette át utoljára a jutalmat. Ő három hazai versenyen lett első tízméteres légpisztolyban, 25 méteres sportpisztoly, 50 méteres szabadpisztoly kategóriában. Ezen kívül Ausztriában a Világkupán első helyezést szerzett 10 méteres légpisztoly, Angliában pedig harmadik lett a 10 méteres gyorstüzelő légpisztoly számban. Gurisatti Gyula egyébként megszerezte a kvalifikációt a riói paralimpiai viadalra. A dunaújvárosi sportlövő megjelent edzője, Karácsony Gyula is átvette az elismerést, a jutalmat. Természetesen a két dunaújvárosi kenusnak is a legfontosabb vágya volt az indulás a brazíliai nyári játékokon.

Hajdu Jonatán: – Ennek érdekében remekelni kell majd május végén az itthoni válogatón a C1 200 méteres számban. Eddig fölényesen nyertem, remélem ezen a fontos versenyen is így lesz. Rióban pedig a régi, nagy bajnokok, ellenfelek között az első hatban szeretnék végezni.

Vass András: – Nekem a maihoz hasonló elismerések mindig megbecsülést, motivációt jelentenek, hogy még jobban dolgozzam, s készüljek a nagy versenyekre. Nyilván az én fejemben is az olimpiai részvétel jár. Egy hazai nagy páros a legkeményebb ellenfelünk. Azt nagyon szeretném, hogy a Vass András-Bodonyi András kettős legyőzze a Vasbányai-Mike kettőst C2 100 méteren. Május 13-án lesz a nagy verseny. Az első két helyezett megy majd a Világkupára Duisbourgba, s amelyik pár előbb végez, az mehet a nyári játékokra. A tét tehát számomra is óriási.

„Tele vagyunk elgondolásokkal, tervekkel, ötletekkel ”

Sztankovics László bizottsági elnök lapunknak adott rövid nyilatkozatát azzal kezdte, hogy ő is volt sportoló, mégpedig atlétizált, tehát tudja, hogy egy versenyző számára az odafigyelés, a megbecsülés felér a doppinggal. – Érzi a sportoló, hogy ahová tartozik, ott szeretik, elismerik a munkáját, igyekezetét. Azt szeretnénk, hogy Dunaújvárosban kerüljön vissza a sportolás a kiemelt helyre. A sportkoncepció elkészítése a végefelé közeledik, amelytől sokat várunk. Sok mindent tervezünk, sok mindent szeretnénk megoldani. Kiemelten foglalkozunk a seniorok és az ifjúság mozgásával, testnevelésével, sportolásával. Tavaly már beindítottuk az ovis focit, folytatni akarjuk. A versenysportban a csapatok és az egyéni eredmények is fontosak nekünk. De most különösen a birkózást emelem ki az egyéni sportágak közül, amelyet fejleszteni szeretnénk. Grundokat, pályákat akarunk elkészíteni a sportolás számára. De továbbra is fogjuk az iskolai sporteseményeket támogatni. Ahogy már mondtam, tele vagyunk elgondolásokkal, tervekkel, ötletekkel. A sportolók elismerése, megjutalmazása nem csak nekik, hanem a sportért dolgozó szakemberek számára is örömet jelent, s a további munkához is erőt, lendületet ad – nyilatkozta Sztankovics László.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!