Sport

2017.04.26. 18:45

Megérte a rengeteg erőfeszítés a győztes futsal együttesnek

A harmadik amatőr futsal bajnokság eredményhirdetését a két legjobb hazai futsal csapat: A Dunaferr DUE Renalpin FC és a Rába ETO összecsapásának szünetében tartották meg. Külön öröm volt a hazai csapat szurkolóinak, hogy a klub U20-as gárdájának adhatták át a győztesnek járó kupát és az aranyérmeket. Facskó Józseffel, a csapat edzőjével beszélgettünk.

Gróf András

Mi volt a célja annak, hogy a csapatot itt is elindítsák?

- Nem ez volt az első eset, hogy ezt a legidősebb korcsoportú együttesünket szerepeltessük ebben a bajnokságban is. A célunk az volt, hogy még egy terhelést építsünk be az edzésrendszerünkbe. Fontos ez, hiszen a legjobb edzés a mérkőzés, ahol játék közben lehet a legtöbbet tanulni. A mérkőzés körülményei között bizonyos, számunkra fontos dolgokat tudtunk gyakorolni. Tavaly ugyan nem tudtunk jó eredményt elérni, de a sorozat látványos fejlődéshez segítette a fiúkat. Az idei évben pozitív szemléletváltás következtében érhettük el ezt a jó eredményt.

Kellett-e attól tartani, hogy a kettős teher túl sok lesz?

- Semmiképen, hiszen ezek a játékosok tizenhét-tizenkilenc éves, kiváló erőben lévő fiatalemberek. Az itteni mérkőzések mellett még további edzéseken és a saját bajnokságunkban is jó kondícióval állták meg a helyüket. Ez a pluszmunka eredményességben ott ugyan nem mutatkozott meg, aminek a fő oka az, hogy az utánpótlás-bajnokság is lényegesen erősebbé vált az idei szezonra.

Mit adott ez az amatőr sorozat a számukra, miben segítette ez a fejlődésüket?

- Nagyon nagy mentális problémát véltem felfedezni a csapatunkban, amikor küzdeni kellett egy mérkőzésen, amikor nüanszok döntöttek egy-egy helyzetkihasználásról. Egy sor ilyen problémával találkoztunk az idei szezonban, amikor bizony nem tudtuk a magunk javára fordítani a mérkőzések helyzeteinek egy részét. Azt remélem, hogy ez a torna egyrészt megadta a hitet a csapatomnak, valamint másrészt megtanította őket győzni. Ennek az ízét kóstolhatták meg az eseményt követő ceremóniában is.

Vannak-e olyan játékosai, akiket név szerint kiemelne az itteni jó teljesítményük alapján?

- Természetesen nagyon fontos láncszemek biztosították a csapatunk jó szereplését. Első helyen emelem ki Csányi Dávidot, aki már az első csapat ajtaján is erősen kopogtat, és talán, már be is lépett rajta. Azzal a töltéssel, amit a felnőttektől hoz és azzal a játék iránti alázattal, ami a személyiségéből fakad, nagyon pozitív minta lett a többiek számára a játékával és a hozzáállásával egyaránt. Sajnos a két legfontosabb mérkőzésről hiányzott az addig kiemelkedően teljesítő Szabó Kristóf, aki nagyon szépen fejlődött a szezon folyamán. Mellettük meg kell említeni a döntő legjobb játékosa díjat elnyerő Bartha Rolandot is, aki a hajrára hozta a legjobb formáját.

A csapatépítés szempontjából megérte ez a nagy erőfeszítés?

- Feltétlenül, hiszen rendszeresen, plusz alkalmakkor, csapatként és felelősen kellett együtt mozognunk, viselkednünk és harcolni egy közös célért. Jó lehetőségként kínálkozott és szükségünk volt rá. Jelentős motiváció volt az is, hogy itt felnőttek között kellett szerepelni, és mint látható, ebben a közegben is remekül megállták a helyüket. Nyilván nagy és emlékezetes dolog marad a fiúk számára az őket a díjátadón ért ünneplés, a jelentős számú közönség tapsa, és a két legjobb csapat előtti megmutatkozás is. Bízok benne, hogy ezekből is építkezni fogunk!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!