Sport

2017.01.20. 18:01

Meggyes Rita több mint húsz éve foglalkozik a az utánpótlás nevelésével

Dunaújváros - Meggyes Rita több mint húsz éve foglalkozik a gyerekek kézilabdájával. Senkivel sem cserélné el őket, vagyis nincs az a felnőtt csapat amelyért lemondana róluk.

Jankó Árpád

- Soha nem akartam felnőttekkel dolgozni. Szerintem inkább egy női edző való a lányokhoz, a gyerekekhez. Ők olyanok, akik ragaszkodnak az edzőhöz, s ezért pedagógusként is kell foglalkozni. A gyerekek szeretete és a kézilabda iránti vonzalom tart engem itt ezen a pályán egy lánycsapatnál. Persze a lányok tudják, hogy komoly munkát várok tőlük, és bizony erősen eredmény centrikus vagyok. A tőlem elkerülő lányok is szívesen jönnek hozzám vissza, és ez nekem jó érzés. Persze egy edzőt nem feltétlenül szeretni kell, mert ő bizony követel, de rengeteget beszélgetek velük, s ha kell, pátyolgatom a lelkivilágukat. Vidékről hozzánk kerülő kislány a kollégiumban persze hogy többször nem érzi magát jól, amikor bizony messze vannak a szülők. Ilyenkor a család nélkül tényleg nem könnyű. Erre az időnkét szomorkás hangulatra tapasztalatból tudom, hogy sokszor gyógyírt jelentenek a megnyugtató mondataim, a beszélgetések. De a jó hangulatot a győztes mérkőzések, a pályán elért sikerek is előidézhetik.

Meggyes Rita a tanítványai erőnlétével is foglalkozik - labda helyett a konditeremben gépek segítik az erőfejlesztést Fotó: Zsedrovits Enikő

- A kiemelt serdülő bajnokságban az NB I-es csapatok gyerekeit emelték ki. Keleti és Nyugati csoportban kétszer tizenkét csapat játszik. Itt szerepelnek, és a harmadik helyen állnak a mieink. Dicséretes...

- Ez az erősebb serdülő bajnokság, de a nyílt OSB természetesen megmaradt. A kétezeregyes korosztály nagyon tehetséges társaság. Ők már az ifikkel is edzenek. Fodor Neszta, a serdülő válogatott Mihály Petra a juniorban is szerepelnek, de Takács Cecília, Husti Hanna, Frányó Laura is vagy az ifiben, vagy a juniorban edződik. Velük a második helyért fogunk majd a bajnokság végén megküzdeni. A bajnoksági sorozatot rájátszás zárja és a Keleti csoport első négy csapatával is meg kell harcolnunk. Ott pedig a Fradi nagyon erős. Sajnos nem tudok velük sokat együtt lenni, éppen azért mert több csapatban is érdekeltek, de azért a nehéz meccsek előtt van összetartás. Így a NEKA elleni mérkőzés előtt is volt közös gyakorlás. Elmondhatom, hogy több csapatban játszanak, és ez több gyakorlást, rutint is jelent. Nem szabad elfelejteni azt sem, hogy a lányok a megyebajnokságban, a felnőttek között is játszanak, és ott vezetnek. A megyebajnokság elején látszott rajtuk, hogy kicsit tartanak a felnőttektől, de én is féltettem őket, most már viszont nincs probléma a korkülönbséggel, az önbizalommal. Azt szeretnénk elérni, hogy a sorozat végén bekerüljünk a másodosztályú bajnokságba. A cél tehát az NB II-be való feljutás. Tehát megyebajnokság, kiemelt serdülő bajnokság, ifjúsági csapat, junior együttes. Ezek mind színterei a lányok szereplésének, és komoly szakmai értéket jelentenek. Ne feledjük, hogy Akadémia vagyunk, tehát a lányok kézilabdázását az óvodás kortól a felnőttekig irányítjuk. Öröm, hogy ebben nekem is van szerepem.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!