Sport

2017.01.04. 21:10

Meggyőző siker a Ferencváros ellen

Dunaújváros - Magyar Kupa-mérkőzésen fogadta a Ferencvárost tegnap a DAB jégkorongcsapata. A dunaújvárosiak 5-1-re verték a fővárosiakat.

Gallai Péter

A kanadai Lee Gilbert és Strenk Hunor által kormányzott kollektíva számos katartikus erővel bíró győzelmet könyvelhetett el, több a liga nagymenőinek számító egységgel szemben is. November végén és december végén azonban beütött jó pár érzékeny kudarc, csapatunk számos alkalommal bukott nyert helyzetből, gyengébbnek elkönyvelt ellenféllel szemben. A DAB vezetése december utolsó napján végül trénert váltott és érkezett a remek referenciával bíró finn Heikki Mälkiä, aki egy fehérvári siker után tegnap debütált hazai jégen a Ferencváros elleni kupameccsen.

Az idény elején még a MOL Liga ama bizonyos fekete lovaként tekintettek a vetélytársak a Dunaújvárosi Acélbikákra, akiknek valóban jól sikerült a szezonközi erősítés és az első hónapok után kiderült: végre valóban ütőképes gárda jött össze a hazai hoki egyik fellegvárának számító Dunaújvárosban.

Dunaújvárosi Acélbikák - Ferencvárosi TC

5-1 (3-0, 1-0, 1-1)

Dunaújvárosi Jégcsarnok, 300 néző. Vezette: Halassy, Vas, Soltész, Tichon, Gil.

DAB: Duschek - Hruby, Ölander, Azari, Cseter (1), Dansereau 1 - Ladygin, Lévai, Becze 2 (1), Kaskov 1 (1), Nagy 1 (1) - Borbás (1), Hüffner (1), Török, Németh (1), Léránt - Kis, Odnoga (1), Tanka (1). Edző: Heikki Mälkiä.

A hétfői fehérváriak elleni MOL Liga-győzelem után hazai pályán is sikerre vitte csapatát Heikki Mälkiä. Bár tegnap a Magyar Kupában kellett bizonyítaniuk a dunaújvárosiaknak, lélektanilag biztosan a bajnokságban is lendületet ad majd ez a magabiztos győzelem.

Borbás Gergely (25) akcióban a dunaújvárosi kapu előtt
Fotó: Zsedrovits Enikő

Már az első harmadban tisztázódott, hogy a hazaiak nem szeretnék kiadni kezükből az irányítást, és ebben percekre sem voltak megingathatók, esélyt sem adtak a Fradinak (3-0). Nemúgy a második játékrészben, amikor három emberelőnyös helyzetet sem sikerült gólra váltaniuk az Acélbikáknak. És sajnos nem csak a góllövéssel voltak problémák. Miután sikerült rendezni a sorokat, Becze fonákkal lőtt pimasz gólja növelte tovább a hazaiak előnyét még a második pihenő előtt (4-0).

Alig telt el néhány perc a befejező játékrészből, amikor Jabornik révén szépítettek a fővárosiak, majd a harmad derekán ismét Becze volt eredményes, kialakítva találatával a mérkőzés végeredményét (5-1).

A Bikákra hamarosan újabb próbatétel vár: pénteken Miskolcon folytatják a MOL Ligában az élbolyhoz tartozó Jegesmedvék ellen.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!