Sport

2016.07.19. 20:05

Megharcol a posztért - Kitti áprilisi játékára, góljaira nagyon is emlékezünk

Dunaújváros - A hűséges Kohász-szurkolók jól emlékeznek még a tavalyi bajnokság két áprilisi mérkőzésére, amely eldöntötte, hogy a Debrecen lesz a bajnoki elődöntős a Kohász helyett.

Jankó Árpád

Ezen a két találkozón, először Dunaújvárosban négy, utána Debrecenben kilenc gólt dobott a debreceniek irányítója a Kohász kapujába, a szinte tarthatatlan, villámgyors Kudor Kitti.

- Tényleg két jó mérkőzésem volt, és ekkor már tudtam, hogy rövidesen a Dunaújváros csapatában folytatom Karnik Szabinával együtt a játékot.

- Jogos a kérdés: miért is döntött úgy, hogy jön Dunaújvárosba?

_ Először januárban, februárban jött szóba az átigazolásom. Úgy gondoltam, hogy ideje egy magasabb szinten folytatni a kézilabdázást. Ki akartam magamat próbálni egy feljebb szereplő társaságban. Jelenleg is úgy gondolom, hogy jó csapatba kerültem, tehát jól döntöttem.

Eljött Debrecenből Kudor Kitti, mert egy magasabb szinten akarta folytatni pályafutását
Fotó: Zsedrovits Enikő

- Egy másik csapatból érkezett jól tudja, hogy fokozottan oda kell figyelnie már a kezdésnél is a játékára, hogy elfogadja az új közeg.

- Ez számomra érdekes új helyzet, hiszen Debrecenben öt évig ilyen szituációba nem kerültem. Most valóban nekem kell hatványozottan bizonyítani. Jól tudom, meg kell küzdenem a posztomért. Remélem sikerülni fog. Éppen ezért egyelőre a legfontosabb feladatom, ha úgy tetszik, a tervem, hogy minél előbb beilleszkedjek az új csapatomba. Csak a sérülések kerüljenek el. Meg kell harcolnom a játékpercekért. Azt már eddig is tudtam, hogy a Dunaújvárosi Kohász egy igazi család, nagyon jó közösség.

- Milyen csapatnak látta eddig ellenfélként, kívülről a dunaújvárosi együttest és a kézilabdáját?

- A dunaújvárosi csapat nagyszerű társaságként működött a tavalyi bajnokságban is. Az sokat mond, hogy megnyerték az EHF Kupát. Kiváló, válogatott szintű játékosok játszottak a csapatban. Az is látható volt, hogy a Kohász első sora bárkivel fel tudta venni a versenyt, csak a fáradt sztárjátékosok mérkőzés közbeni pihentetése volt problémás. Erre szokták mondani, hogy rövid a kispadja a csapatnak, vagyis szerényebb képességű a cseresor.

- Kitti, megtenné, hogy jellemezné a saját játékát. Kérem, ne legyen szerény.

- Amit mondani szoktak rólam. Jól látok a pályán. Tudok alkalmazkodni az ellenfél játékához. Irányítóként össze tudom fogni a csapatom játékát. Képes vagyok hirtelen, váratlan megoldásokra, és a gyorsaságom is megfelelő. De hát majd a dunaújvárosi közönség nemsokára mindezeket láthatja is.

Huszonnyolc éves. Debrecenben kezdett kézilabdázni. Testnevelési órán választották ki erre a sportágra. Komáromi Ákosné foglalkozott vele. Tizennyolc évesen Derecskére. Ott játszott három évig. Egy évet Hódmezővásárhelyen, egy évet Békéscsabán töltött. Debrecenben irányító poszton játszott.

Címkék#kézilabda

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!