Sport

2013.02.06. 16:18

Megjött az étvágyuk a Dunaferr röplabdázóinak

Dunaújváros - A férfiröplabda NB I-es bajnokság alapszakaszát a harmadik helyen zárta a Dunaferr Sportegyesület csapata. A folytatásban a Szolnoki Főiskola RKSI együttese ellen játszik a négy közé kerülésért.

Gróf András

A nyári átigazolási időszakban több meghatározó játékos is távozott a dunaújvárosi csapatból. Így, mint minden évben,  ezúttal is fiatalokkal kellett feltölteni  a játékoskeretet Tomanóczy Tibor vezetőedzőnek.

- A nyári  alapozásnál nehéz volt egyeztetni az ifjúsági válogatott és a Dunaferr edzésprogramját. Ősszel hullámzó volt a csapat teljesítménye. Többször is döcögött a fiúk játéka,  ami elsősorban a rutintalanságnak köszönhető.

- Az idei esztendőben azonban még veretlen az együttes...

- Látszik a fejlődés a játékosokon, de el kell mondani, rengeteget dolgoztunk ezért. Az ifjúsági válogatott kerettagoknak jót tett a januári Európa-bajnoki selejtező. Az ott lejátszott mérkőzéseken rengeteg tapasztalatot gyűjtöttek, amit a felnőtt bajnokságban kamatoztattak.

Gebhardt Norbert játékát is pozitívan értékelik

- Kik azok a játékosok, akiknek teljesítménye kiemelkedő volt az alapszakaszban?

- A fiatalok közül pozitívan értékelem Blázsovics, Banai, Gebhardt Norbert játékát, de nem vallott szégyent Gebhardt Áron sem. A rutinosabbak közül pedig Lukács, Szabó és Hatvany Attila dicsérhető. Külön kiemelném Pápai Pétert, aki rendkívüli alázattal állt hozzá a szezonhoz.

- Mi várható a szolnokiak elleni párharcban?

-  A bajnoki negyeddöntőt még megelőzi a diákolimpia országos fináléja, ahol a Hild iskola színeiben több játékosunk is pályára lép. A Szolnok elleni csata első mérkőzése február 14-én, 18 órakor lesz a Dunaújváros Sportcsarnokban. Jó kis csapat az ellenfelünk, de most már megjött az étvágyunk, és szeretnénk a legjobb négy közé kerülni, ahol valószínű, hogy a Közép-Európai Ligából visszatért Kaposvár lenne az ellenfél.

Az NB I alapszakaszának végeredménye: 1. Kecskeméti RC 50 pont, 2. Dági KSE 39 pont, 3. Dunaferr SE 35 pont, 4. Szolnoki Főiskola RKSI 28 pont, 5. VRC Kazincbarcika 27 pont, 6. MAFC 20 pont, 7. PTE-PEAC 18 pont, 8. Ifjúsági válogatott 13 pont, 9. Sümeg 10 pont, 10. DEAC 0 pont. A Csepel együttesét három ki nem állást követően kizárták a bajnokságból.

A negyeddöntők további párosítása a következő: Kaposvár - PTE-PEAC, Kecskemét - MAFC, Dág - Kazincbarcika. Az egyik fél három győzelméig tartó párharcban az elöl álló csapatok a pályaválasztók az első meccsen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!