Sport

2017.02.21. 18:45

Megjutalmazták a jeles bizonyítványt elérő kézilabdázókat

Dunaújváros - A Dunaújvárosi Szakképzési Centrum Rudas Közgazdasági Szakgimnáziuma és Kollégiuma a kezdetektől háttérintézménye a kézilabda akadémiának.

Jankó Árpád

A középiskolás lányok többsége ebben az intézményben tanul, közel negyvenen pedig a kollégiumban is laknak. A sport, a szabadidő és az oktatás összehangolása a legnehezebb feladat, amihez sok egyeztetés, folyamatos párbeszéd szükséges.

A tanév során második alkalommal ültek egy asztalhoz pedagógusok, edzők, hogy megvitassák egymással a szezon/tanév eddigi tapasztalatait. A tanácskozás elején Szemenyei István igazgató köszöntötte a DKKA és Rudas jeles félévi bizonyítványt szerzett tanulóit.

Mind a heten kiváló eredménnyel fejezték be a tanév első félévét - megérdemelték a jutalmat Fotó: DKKA

Rövid beszédében elismerését fejezte ki mindazoknak, akik a kemény sportteljesítmények mellett az iskolai fronton is megállják a helyüket. Mint elmondta, az akadémia tehetségpontként működik, és a felzárkóztatás mellett a tehetséggondozást is kiemelt feladatának tekinti. Olyan foglalkozások beindítását tervezik, amelyek a továbbtanulásban segítik az érettségiző játékosokat, az akadémia mellett működő alapítvány pedig ösztöndíjjal fogja majd támogatni a kiemelkedő tanulmányi eredményt elérő fiatalokat.

A most jutalomban részesült diákok a következők: Veres Barbara, Kertész Kitti, Szabó Viktória, Frányó Laura, Borbás Dzsenifer, Tamási Éva, Hochmann Regina.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!