Sport

2013.03.26. 17:25

Megkezdődik az Arany Üst

Dunaújváros – Szerdától péntekig immár harmincnegyedik alkalommal rendezik meg az ország és a kontinens legnagyobb múltú utánpótlás úszóversenyét a Fabó Éva Sportuszodában, 9 órától.

Gallai Péter

A dunaújvárosi viadalon a teljes hazai utánpótlás – gyermek és serdülő korosztály – képviselteti magát, ezen felül szerb, szlovák és szlovén klubcsapatok, illetve nemzeti válogatottak is rajthoz állnak az eseményen. Mint Bene Vera, a Dunaferr SE úszószakosztályának vezetője elmondta, harminckét év után sajnos német versenyzők nélkül zajlanak majd a futamok, a Magdeburg idén nem nevezett.

A Fabó Éva Sportuszodában lesz a verseny

– Még így is negyvenkét klub és válogatott, háromszáznál több fiatalja lesz érdekelt a három nap alatt, nagyon remélem, hogy a mostoha időjárás ellenére mindenki épségben és időben megérkezik Dunaújvárosba. A hazai színeket Őry-Paczolai Györgyi, Gyenese Ágnes és Kovács József tanítványai képviselik, összesen harmincan. A hagyományoknak megfelelően rajthoz áll a Güttler Károly vezette magyar válogatott is, amelybe sajnos Dunaferr-DVSI úszó most nem került be. Ami a mieink szereplését illeti, több döntőst várunk a nagyon erős mezőnyben – mondta Bene Vera.

A szakosztályvezető örömtelinek nevezte, hogy idén nem voltak kérdőjelek a rendezés körül, minden jól alakult, sok támogatójuk akadt. A különböző cégek és vállalatok mellett a város önkormányzata is teljes mellszélességgel az esemény mögé állt. A szerdán 8.45 órakor kezdődő ünnepi megnyitón Gombos István humán alpolgármester is részt vesz, s akkor köszöntik majd a klub két olimpikonját, a fiatalok előtt példaképnek számító Balog Gábort és Takács Krisztiánt, s meg is jutalmazzák az elmúlt év két legjobb Dunaferr-DVSI úszóját. A szerda délutáni döntők során éremátadóként segédkezik dr. Dorkota Lajos, megyei kormánymegbízott is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!