Sport

2015.09.10. 14:44

Megkezdődött a jégkorongozók MOL Ligája - Azari Zsolt jeget felszántó csapatot ígér

Dunaújváros - Csütörtök este a MAC –Újpest mérkőzéssel megkezdődött a jégkorongozók MOL Ligája. A DAB vasárnap az FTC ellen mutatkozik be, pénteken pedig közönségtalálkozóra várják a szurkolókat az Acélbikák.

Agárdy Csaba

A nyáron az eddigi ügymenetet ismerő, ugyanakkor friss és új ötletekkel érkező menedzsment vette át a MOL Liga irányítását: az új elnök a Red Bull Hugaria ügyvezető igazgatója, Szőke Álmos, az alelnök pedig maradt Végh István.

Az új idény legfőbb esélyese – már csak a hagyomány alapján is – a címvédő, tehát új nevén DVTK-Jegesmedvék. Miskolcon a keret jobbára egyben maradt, és ahogy tavaly Majoross, idén Mayer Péter kapja meg a lehetőséget, hogy elsőéves felnőtt vezetőedzőként jó alapanyaggal dolgozzon.

A tavaszi elődöntősök, a Corona Brasov és a Dunaújvárosi Acélbikák új alapra helyezték a működésüket: előbbi a hazai fiatalságra, utóbbi helyi jégkorong fenntartására koncentrál, a trénerek, Keresztes Ottó, illetve a kanadai Lee Gilbert vezetésével.

Az előző alapszakasz ötödikje és hatodikja, a Debreceni HK és az Újpest is erősödött a holtszezonban. A Hajdúságban a sikeres újoncévadot produkáló mester, az orosz Jevgenyij Muhin ugyan hazaigazolt a KHL-be, ám a helyére honfitársa, Dmitrij Romanov került, akitől hasonló keménységet várnak el, a főváros IV. kerületében pedig továbbra is Szilassy Zoltán építkezik majd a lerakott alapokra.

A Ferencváros és a HSC Csíkszereda ugyanakkor most teheti le a sikeresebb jövő alapjait: a zöld-fehéreknél a MOL Liga-veterán edző, a korábban Miskolcon és Brassóban is dolgozó svéd Greg Lindqvist az új főnök, Erdélyben pedig Id. Geréb István. A Fehérvár és MAC pedig habár újonc, de bizonyosan nagyobb tervei vannak, mint, hogy hozzászokjon a nemzetközi felnőtt mezőnyhöz.

Azari Zsolt, a Dunaújvárosi Acélbikák elnöke tájékoztatta a közvéleményt arról, mire számít a szezonban. Jeget felszántó csapatot ígér a szurkolóknak

Azari Zsolt, a DAB elnöke így várja a rajtot: – Mindenki tudja, hogy az eddigi főszponzorunk beszüntette a támogatását, aminek a következménye, hogy jelentősen lecsökkent a költségvetésünk. Ám nincs ellenemre, hogy átalakítsuk a gondolkodásunkat és a motivációt, a győzni akarást tekintsük az egyik legfontosabb jellemzőnek, amikor játékosokat választunk. A jeget felszántó csapatot ígérhetek! A céljainkat ennek megfelelően fogalmazzuk meg, szeretnénk bekerülni a legjobb hat közé és olyan eredményt elérni, amit az első általam vezetett évben, amikor a semmiből bejutottunk a döntőbe. Annak pedig természetesen örülök, hogy két csapattal bővült a mezőny, parázs küzdelem várható a jégen.”

Az Acélbikák pénteken a Brassó ellen mutatkoztak volna be, de az erdélyiek a román bajnoki mérkőzésük miatt halasztást kértek, így az első magyarországi túrájukat elhalasztotta a liga.

A dunaújvárosiak a kanadai edző, Lee Gilbert irányításával ezért csak vasárnap mutatkoznak be a MOL Ligában: 18.15 órakor a Ferencvárost fogadják. De a szurkolók addig is találkozhatnak a csapattal, közös fotózásra, a játékosokkal való megismerkedésre lesz alkalmuk pénteken 17.30 órától a jégcsarnokban.

 

A MOL Liga lebonyolítási rendje

A szeptember 10-től február 4-ig tartó alapszakaszban minden csapat 48 meccset játszik majd, a páratlan létszám miatt az összes fordulóban lesz egy-egy szabadnapos.

Az alapszakasz első két helyezettje automatikusan elődöntős lesz, a 3–6. helyezettek pedig február 7-től legkésőbb 18-ig két győzelemit tartó negyeddöntőt vívnak a fennmaradó két elődöntős helyért. Az elődöntőket február 21. és március 6., a döntőket március 9. és 23. között rendezik meg – az összes párharc az egyik fél negyedik győzelméig tart. Miként az előző években, az OB I bajnoka a MOL Liga legjobb helyen végzett magyar csapata lesz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!