Sport

2013.08.26. 17:12

Megkezdték a felkészülést a röplabdások

Megkezdték a felkészülés a 2013/2014. évi bajnokságokra a Dunaferr Sportegyesület röplabda-szakosztályának csapatai.

Gróf András

A serdülő, ifjúsági, junior és felnőtt csapatok napi két edzéssel készülnek az előttük álló feladatokra. A csapatok edzéseit a felnőttek vezetőedzője, Tomanóczy Tibor koordinálja, akit az eddig eltelt időszakról, illetve a felkészülés további fázisairól kérdeztünk. - Az elmúlt időszakban a délelőtti program főleg fizikális munkából állt. Délután a labdás, technikai képzésre fektettük a fő hangsúlyt. Augusztus 20-án részt vettünk az I. Szent István Kupán, ahol strandröplabdában versenyeztünk. A gyermek, vegyes és felnőtt kategóriában álltak rajthoz a csapatok. A felnőttek mezőnyébe rekordot jelentett a nevezett tizenkét páros. A felkészülésünk következő állomása a Dunaferr Kupa – Szász Antal Emléktorna, amelyet augusztus 31-én rendezünk meg a Dunaújváros Sportcsarnokban. A viadal nemzetközi megmérettetés lesz, hiszen a Dunaferr felnőtt gárdáján kívül pályára lép majd a Szolnok, a Kecskemét és a Pécs együttese, valamint Dubai válogatottja. A körmérkőzéses rendszerben mindenki játszik mindenkivel. A három szettig tartó meccsek első két szettben huszonöt pontig játszanak az együttesek, míg a harmadik játszma tizenöt pontig zajlik majd. Délelőtt mindkét teremben lesznek összecsapások, míg délután csak a kisteremben. Az első osztályú bajnokság szeptember második hétvégéjén rajtol. Az együttesünk keretében jelen állás szerint csak Szabó Balázs maradása kétséges, a többiekkel számolhatunk a következő szezonban.

A Dunaferr Kupa – Szász Antal Emléktorna programja: Dubai – Dunaferr (kisterem 9 óra), Pécs – Kecskemét (nagyterem 9 óra), Dunaferr – Pécs (kisterem 10.30 óra), Szolnok – Dubai (nagyterem 10.30 óra), Kecskemét – Szolnok (kisterem 12 óra), Dunaferr – Kecskemét (13.30 óra), Dubai – Pécs (15 óra), Szolnok – Dunaferr (16.30 óra), Kecskemét – Dubai (18 óra), Pécs – Szolnok (19.30 óra).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!