Sport

2017.05.31. 19:30

Meglepetés a kupa előtt - Falfestmény örökíti meg Szatmári Ádám futballal kapcsolatos élményeit

DUNAÚJVÁROS Szokatlan helyszínen tartotta kedden a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség a Szatmári Ádám és családja segítésére létrejött, ezúttal hatodik alkalommal megrendezendő Akarat Ereje Kupa kispályás amatőr labdarúgótornát megelőző sajtótájékoztatót.

Gróf András

A Gábor Dénes utca és a Latinovits Zoltán utca kereszteződésénél először Izsák Máté, Dunaújváros Megyei Jogú Város önkormányzatának oktatási, kulturális, ifjúsági és sportbizottságának elnöke kapott szót.

- A város sokadszorra bebizonyította, hogy egy jó, támogatandó ügy érdekében össze tud fogni. Egyre többen vannak olyanok, akik a saját anyagi erejükhöz mérten felismerik a közös támogatás segítő erejét. Így alakult ki ez a hatalmas fociünnep, amely a sportolni vágyó és a sportot szerető közösségnek mutat példát. A közösség erejével lehet megmozgatni a megmozgathatatlannak tűnő sziklákat. Bízom benne, hogy ez az összefogás Ádámnak is erőt ad a hétköznapokra, amikor a nehézségeket csak hősies helytállással lehet legyőzni. Emellett ez az esemény ismét felhívja a városlakók figyelmét a sport fontosságára, amely most már összefügg a jótékonysággal is.

Balról Tóth Imre, Petrás Gábor, Kalácska András, Hingyi László és Izsák Máté, a jobb szélen pedig Ádám, akinek ismét segítenek Fotó: Ady Géza

Dunaújváros Megyei Jogú Város önkormányzatának képviselője, a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség elnökségi tagja, Hingyi László szerint is fontos a városnak, hogy támogasson egy ilyen rendezvényt. - Büszkék lehetünk arra a munkára, amelyet a szervező DLSZ végez. Hatodik éve, hogy felkaroltuk ezt az eseményt. A szövetség több évvel ezelőtt célul tűzte ki a nehéz sorsú emberek támogatását, amellyel azt szeretnék elérni, hogy ők a sport ereje által mindannyian boldogabbak legyenek. Mi, dunaújvárosiak büszkék vagyunk sportolóinkra, sportszervezeteinkre, amelyek felismerték a sport erejében lévő támogatási lehetőségeket. Ezért tartja fontosnak városunk önkormányzata, hogy támogassa a sport szélesebb, amatőr szintű elterjedését. Ebből fakad a csapatszellem, mint az élet nehézségein átlendítő érzés, amely kis közösségünket, csakúgy, mint nemzetünket mindig előrébb lendíti.

Tóth Imre, a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség Társadalmi Felelősségvállalás Bizottságának elnöke elmondta, hogy az idei esztendőben is hatalmas volt az érdeklődés a torna iránt.

- Nagy örömünkre ismét több csapat jelentkezett, mint amennyinek a nevezését el tudtuk fogadni. Csaknem kétszázan lépnek majd pályára, így biztosan láthatnak majd a nézők komoly mérkőzéseket is. A rendezvényen a foci mellett gyerekprogramokkal, rajzversennyel, hőlégballon-ereszkedéssel is várjuk a látogatókat, így elmondhatjuk, hogy összességében igen komoly családi eseménnyé nőtte ki magát ez a program. Köszönjük a támogatóknak, hogy az idén is felismerték ennek a tornának a jelentőségét, és ismét mellénk álltak.

A végén nagy meglepetés várta Szatmári Ádámot, és kiderült a szokatlan helyszín miértje is, hiszen zárásként fiatal labdarúgók leleplezték Nagy Gergő utcai festőművész legújabb alkotását. A mű felöleli a súlyos izomrendszeri problémával élő, most már igazi nagyfiú életének utóbbi öt évének legfontosabb állomásait, így a barcelonai utat, a labdarúgás szeretetét, valamint az eddig megrendezett öt Akarat Ereje Kupa időpontjait.

A VI. Akarat Ereje Kupát pünkösd hétfőn az alsó Duna-parton található Lemezalakító Kft. szabadidőparkjának füves pályáján rendezik. A rendezők tíz férfi és nyolc női csapat nevezését fogadták el. Férfiak: A csoport: Zéró Tolerancia, OM, Kinder Surprise, Steelworkers, Mapet Power. B csoport: Asztalos Gumiszerviz, SZP-Asztalos, Kemi-Ker Mirage, Ruform, Chichago.

Nők: A csoport: Holler UFC, Baracs SE, Dunaújváros PASE II, Paks ASE. B csoport: Dunaújváros PASE I, Ikarus-Maroshegy, Városgazda UA, Csantavéri lányok.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!