Sport

2017.04.10. 20:16

A futsal Eb-selejtezők utolsó fordulójában a házigazda ellen a csoportelsőség a tét

Baku - A magyar futsal-válogatott két kör után jelenleg a második helyen áll Európa-bajnoki selejtező csoportjában négy ponttal. Amennyiben a mai zárókörben legyőzzük Azerbajdzsánt, ott leszünk a kontinenstornán, döntetlen esetén másodikként zárunk, és pótselejtezőre készülhetnénk, vereség esetén pedig jöhet a számolgatás.

Balogh Tamás

Ám utóbbi esetben is jó esélye van a négy Dunaferr DUE Renalpin FC játékost - Klacsák Bence, Horváth Norbert, Hosszú Ádám, Németh Péter - soraiban tudó válogatottnak legjobb harmadikként végezni, ami szintén pótselejtezőt ér.

A mieink eddigi mérlege: győzelem az albánok, és döntetlen a bosnyákok ellen. Mindenki megtette a tőle telhetőt. Az egyik kiválóságunk, Horváth Norbert is, aki mindegyik meccsen lőtt egy-egy gólt, az albánok ellen az ő találatával nyertünk. A hétfői szünnapon a dunaújvárosi klub játékosa nyilatkozott lapunknak.

- Kiváló teljesítménnyel és gólokkal mutatkozott be Bakuban, gratulálunk hozzá! Ez a sorozat nehezebb vagy könnyebb a korábbi válogatott feladatokhoz képest?

- Először is köszönöm szépen! Ezek a selejtezők nem hasonlíthatók össze a felkészülési mérkőzésekkel, hiszen egyértelműen sokkal nagyobb a tét. Óriási dolog lenne újra kijutni egy Európa-bajnokságra.

- Az eredményen túl a most lejátszott meccsek közül melyik volt a nehezebb ellenfél és miért?

- Számomra egyértelműen a bosnyák csapat volt nehezebb, hiszen fizikálisan ilyen erős rivális ellen még nem is játszottam. Ismerjük el, hogy a labdával is jól bántak.

- A japánok elleni második felkészülési meccsen úgy találta, lassabban regenerálódtak, mint ők. Most mennyire sikerült?

- Kecskeméten valóban az ellenfél frissült fel jobban, mint mi. Most pontosan ellenkezőleg érzem, szerintem élesebbek voltunk a bosnyákok ellen.

Klacsák Bencéék (3) a bosnyákok elleni találkozón nagyon sok helyzetet kihagytak
Fotó: MLSZ

- Van-e valami tanulsága az első két fordulónak?

- Minden meccsből lehet valamit tanulni. Sajnos a bosnyákok elleni meccsen azt, hogy 2-0-ról miként lehet elbukni egy olyan mérkőzést, ami igazából már a kezünkben volt.

- Esélyes, hogy az azeriek külön fognak Horváthra és Dróthra is figyelni. Fel lehet erre készülni?

- Nem gondolom, hogy rám különösebben készülnének ma. Dróth Zolinál már más a helyzet, hiszen ő a leghíresebb és a legjobb játékosunk! Szerintem ő az akire igazán készülnek.

- Látta már az azerieket játszani? Mi kell ellenük a pontrabláshoz?

- Igen, mindkét mérkőzésükből láttam valamennyit. Öt brazil játékosuk van, akiknél azért rendben van a labda A mentalitásuk és védekezni akarásuk viszont nem az igazi. Ha ezt ki tudjuk használni, értem ez alatt a gyors kontrákat, akkor meglepetés születhet Bakuban.

Nagyon komoly és udvarias fiatalembert láthatunk Klacsák Bence személyében. Egészen a pályára lépéséig. A játékvezető sípszavára azonban legalább húsz centit nő és húsz kilóval erősebb is lesz, hiszen másként hogyan is birkózhatna meg sikerrel az összes, a saját súlycsoportja fölött lévő ellenfelekkel?! Reméljük, hétfőn sikerült pihennie, igaz, mi is loptunk az idejéből egy rövid interjúnyit!

- A két, nagyon komoly mérkőzés után milyen erőben van?

- Reggel éreztem egy kis fáradtságot, de hétfőn ezt ki tudom pihenni.

- Ilyennek képzelte ezeket az ellenfeleket?

- Tudtuk, hogy egyik mérkőzés sem lesz egyszerű. Hasonló meccsekre számítottam, mint amilyeneket végül játszottunk.

- Itthonról úgy láttuk, mindkét alkalommal a győzelemre törtek. Az elsőn sikerrel, viszont a második nem jött össze, mi lehet ennek az oka?

- Természetesen mindkét találkozóra úgy mentünk ki, hogy nyerni akarunk. Ez az albánok ellen sikerült, a bosnyákokkal szemben viszont nagyon sok helyzetet kihagytunk, ezért nem nyertük meg a mérkőzést.

- Sokáig fogjuk méltatni a bosnyákok elleni bravúros védőmunkája miatt is. Azt a bizonyos három az egyben támadásukat mivel oldotta meg?

- Ilyenkor nagyon nehéz védekezni, mondhatni, nem is igazán lehet. A védő célja inkább az, hogy lassítsa a támadókat, amíg a társai nem érnek vissza segíteni, illetve egy rossz passznál vagy átvételnél lehet esély a labdaszerzésre. Abban a szituációban is ez történt. Egy rossz ütemű passzt sikerült lelesnem.

- A selejtező sorozat előtt az albánok által egy sornyi brazil játékos leigazolásáról szóltak a hírek. Látta azokat a fiúkat?

- Valóban voltak olyan hírek, amelyek arról szóltak, hogy az albán válogatott több brazil játékost is honosított, viszont ellenünk ténylegesen csak egy lépett pályára albán színekben.

- Ismeri a mai ellenfeleit? Mi lehet az ellenszer velük szemben?

- Mindkét meccsüket láttuk, ezért úgy gondolom, hogy ha jól játszunk, valamint a helyzeteinket jobban használjuk ki, akkor képesek lehetünk meglepetést okozni ellenük.



Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!