Sport

2015.07.31. 19:17

Meglepetést okozhatnak - Két úszónk, Balog Gábor és Takács Krisztián kitűnő előjelekkel vághat neki az vb-nek

Amíg a Dunaferr SE két élversenyzője, Balog Gábor és Takács Krisztián már a helyszínen világbajnoki fellépéseire készül Oroszországban, addig az utánpótlás sem unatkozott idehaza.

Gallai Péter

Ugyanis sorra rendezik meg a különböző korosztályok országos bajnokságait, az ifjúságiaké például Egerben volt a napokban, ahol rajthoz álltak a Dunaferr-DVSI színeiben Kovács József és Szabó Gergő tanítványai. Medencébe szálltak az Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál magyar résztvevői is, akiknek az ob jelentette a felkészülés utolsó állomását. Többeknek pedig különösen nagy téttel bírt a négynapos megméretés, hiszen Egerben dőlt el végérvényesen, kik utazhatnak az augusztusi szingapúri korosztályos világbajnokságra.

A dunaújvárosiak döntős eredményei

4x100 méteres fiú gyorsváltó: 5 Dunaferr-DVSI.

200 fiú vegyes (2000-es születésűek): 4. Selmeci Levente. 400 fiú vegyes: 8. Selmeci Levente. 4x100 méteres fiú vegyesváltó: 4. Dunaferr-DVSI.

50 lány gyors (1998): 6. Farkas Éva. 200 fiú mell (1998): 7. Szöllősi Martin. 50 lány mell (2001): 7. Fekete Dóra. 100 fiú mell: 2. Szöllősi Martin.

200 lány mell: 6. Fekete Dóra. 4x200 méteres fiú gyorsváltó: 6. Dunaferr-DVSI. 200 fiú hát (1999): 7. Dort Bence. 50 fiú mell: 2. Szöllősi Martin.

A Kazanyban zajló vizes világbajnokságon vasárnap kezdődnek a medencés úszók küzdelmei, a magyar válogatottban a Dunaferr két sportolója, Balog Gábor (50 méter hát, 100 méter hát, 200 méter hát), valamint Takács Krisztián (50 méter gyors, 100 méter gyors) indul, de a fiúk a váltókban is helyet kaphatnak, amelyek összetételéről a helyszínen dönt Kiss László szövetségi kapitány.

A két fiú győri országos bajnokságon mutatott teljesítménye alapján egyéni rekordok, aranyérmek okkal bizakodhatunk jó szereplésükben. A kapitány külön kiemelte Takács ötven gyorson elért elképesztő idejét, amivel az idei világranglista ötödik helyére került, s akár az egyik meglepetésember is lehet Kazanyban.

- Száz gyorson is egyéni csúcsot úsztam, ötvenen pedig túlszárnyaltam azt az eredményemet, amivel hatodik lettem a 2011-es vb-n. Jó előjelekkel indulhatok - mondta Krisztián.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!