Sport

2016.12.04. 20:50

Csíkszeredában nyert, Galacon viszont kikapott a DAB

Galac - Erdélyi, illetve romániai túrája három mérkőzéséből eddig egyet megnyert, egyet pedig elveszített a MOL Ligában a DAB jégkorong együttese. A vasárnapi, galaci vereségre nem sokan számítottak.

Gallai Péter

Pénteken rajtolt az Acélbikák határon túli turnéja, amelynek első állomásán, Csíkszeredában a dunaújvárosi puttonyba kerültek a bajnoki pontok.

SC Csíkszereda - DAB 1-3 (0-1, 0-1, 1-1)

DAB: Duschek - Ozols 1 (1), Hruby, Azari, Cseter, Dansereau (1), Ölander (1), Ladygin, Becze 1 (1), Borbás, Kaskov 1 (1), Lencsés, Lévai, Odnoga, Nagy M., Tanka, Mátyásy, Németh, Léránt. Edző: Strenk Hunor.

Ezen a meccsen járt le Lee Gilbert vezetőedző eltiltása, így Strenk Hunor három győzelemmel zárta a helyettesítési időszakot, aki a meccsről azt mondta: az emberhátrányos védekezés nagyon jól működött, amihez párosult egy jó kapusteljesítmény.

- Ez a két tényező, úgy gondolom, kulcsfontosságú volt a mai meccsen. A harmadik harmadra a lényeg az volt, hogy megtartsuk a vezetésünket így a biztonságos játékra törekedtünk - mondta.

Az Acélbikák így optimistán várhatták a vasárnap esti következő fellépést a Galacnál. A román bajnok ellen idegenben is a dunaújvárosiak számítottak esélyesnek, hiszen míg a hazaiak a rájátszást érő legjobb nyolc közé szeretnének bekerülni, a DAB ezzel szemben a negyedik helyen álló Brassót akarja befogni. Bár intő jel, hogy a legutóbbi túrán hosszabbításban nyerni tudott a Galac, ráadásul szombaton 2-1-re a Debrecent is megverték.

Sajnos tegnap is elrontották a DAB hibátlan túrájának esélyét.

Borbás Gergelyéknek vasárnap nem jött össze a góllövés  Fotó: Zsedrovits Enikő

Dunarea Galati - DAB 3-0 (0-0, 2-0, 1-0)

DAB: Koitmaa - Ozols, Hruby, Azari, Cseter, Dansereau, Ölander, Ladygin, Becze, Borbás, Kaskov, Lencsés, Lévai, Odnoga, Nagy M., Tanka, Mátyásy, Németh, Léránt. Vezetőedző: Lee Gilbert.

Az első harmadban a DAB volt fölényben, ám gólt nem tudtak szerezni a fiúk. A második felvonásban már megtört a gólcsend, de nem a mi szánk íze szerint: Donika vette be a vendégek kapuját. Sőt, a 31. percben Szőcs révén már kettőre nőtt a hátrány. Az utolsó harmadban pedig a tavaly még Acélbika mezben szereplő Bushbacher döntötte el végleg a meccset.

A csapat ma a Brassó otthonában fejezi be ezt az etapot, pénteken 18 órakor már hazai pályán a Titánokat fogadják a fiúk.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!