Sport

2017.02.12. 08:50

Megszenvedett a DKKA a győzelemért

Dunaújváros - Örömteli, látványos kézilabdáért ment ki a csarnokba szombaton hétszáz néző. A Dunaújvárosi Kohász női kézilabdacsapatának a győri fiókcsapat, a mosonmagyaróvári gárda volt az ellenfele.

Jankó Árpád

Ám nem ez történt. A Kohászt alaposan meglepte a fiatal, gyors, lelkes óváriak játéka. Nem ijedtek meg a vendéglányok. Volt, amikor még vezettek is a mérkőzésen. Ehhez természetesen a hazaiak gyenge védekezése és gyenge támadójátéka is kellett.

Dunaújvárosi Kohász - Mosonmagyaróvári KC 27-25 (12-12)

Dunaújváros Sportcsarnok, 700 néző. Vezette: Nagy F., Túróczy J.

D. Kohász: Oguntoye - Klujber 3, Kovács A. 2, Karnik 1, Cifra 2, Szalai 5, Rácz-Vincze 5. Csere: Csapó (kapus), Kudor 7(4), Hornyák B., Takács D. 1, Grosch 1, Nick, Molnár. Vezetőedző: György László.

Mosonmagyaróvár: Wéninger - Katona 2, Csala, Bouti 4, Dombi 7 Kopecz 1, Bízik R. 1 (1). Csere: Gerháth 6, Gyimesi 2, Hajtai 2, Bízik B. Vezetőedző: Varga József.

Az újonnan kinevezett vezetőedző, György László először dirigálta felelős vezetőként a hazai csapatot.

Fotó: Ady Géza

- Nem tagadom, van bennem feszültség. De sokat foglalkoztunk ezzel a mérkőzéssel, tudnunk kell a feladatunkat. Nagy tempóban akarunk védekezni, támadni. A kezdés pedig nagyon fontos, hogy ne lásson esélyt az ellenfél, persze a tempó, a rohanás mellett a gondolkodás is lényeges - nyilatkozta György László.

Sikerült is néhány góllal elmenni a vendégektől, de már ekkor érzékeltette velünk az Óvár, hogy szó sincs róla, hogy megadja magát. Már az elején időt kért György László, látva a sok elkövetett hibát csapata játékában. Különösen támadásban volt vérszegény a Kohász. Az egygólos hazai vezetést mindig kiegyenlítették a vendégfiatalok. Így végződött az első félidő is döntetlenre (12-12).

Fotó: Ady Géza

Egy kihagyott büntetőjével kezdődött a második félidő, azaz a gyenge színvonal továbbra is jellemezte a Kohászt. A meglepetés ezután következett: a 36. percben a Mosonmagyaróvár 18-16-ra vezetett! Két okos Rácz-Vincze találat billentette vissza a mérleg nyelvét ((19-19). De a magas Gerháth Fanni, és a válogatottba behívott Dombi Luca semlegesítése sehogy sem akart sikerülni. Végre láttunk egy gyors lerohanást a Kohász részéről, aminek végén Karnik dobott gólt. (Többet nem tudtam feljegyezni.) Még az 54. percben is iksz volt az eredmény: 23-23. Szerencsére Takács D., Klujber, Grosch találata és Kudor büntetőgólja no meg Csapó bravúrjai eldöntötték a mérkőzést (27-25).

Nos tehát nehezen, de megvan a két bajnoki pont. Viszont szerdán a Mosonmagyaróvár otthonában (két milliárd forintból új sportcsarnokot építettek!) az MK-mérkőzésen ez a teljesítmény kevés lesz. Pedig nyerni kell, vagy döntetlent kiharcolni a következő EHF Kupa részvételért.

Fotó: Ady Géza

György László: - Nagyon nehéz mérkőzés volt, de erre számítottunk. Türelmesebb játék kellett volna, valamint a ziccereket is be kellett volna dobni. De a győzelem volt számunkra a legfontosabb.

A forduló további eredményei: MTK - Debrecen 25-19, Siófok - Kispest 55-23, Budaörs - Kisvárda 29-24, Győri Audi ETO -Vác 33-22.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!