Sport

2016.07.24. 19:10

Megújult a Magyar Kupa

Dunaújváros - A Magyar Labdarúgó Szövetség Fejér megyei Igazgatósága elkészítette a 2016/2017. évi Magyar Kupa első fordulójának a sorsolását.

Gróf András

A kupában felnőtt csapatukkal az alábbi sportszervezetek állnak rajthoz kötelezően: 2016/2017. évi NB I, NB II, NB III résztvevői, valamint a megyei, budapesti igazgatóságok I. osztályú bajnokságaiban részt vevő csapatok. A kupában felnőtt csapatukkal részt vehetnek a megyei, budapesti igazgatóságok I. osztályú bajnokságban II., III. és IV. osztályú bajnokságaiban induló együttesek. A versenykiírás szerint a mostani kupasorozatot az MLSZ írta ki, de az első öt forduló mérkőzéseit az MLSZ megbízásából a megyei, budapesti igazgatóságok szervezik. Ebben az időszakban a részt vevő csapatokat csak a székhelyük szerinti megyei csapatokkal lehet összesorsolni. Az eredeti versenykiírásban augusztus 3. szerepelt az első forduló időpontjaként, de a Fejér megyei Igazgatóság az amatőr csapatok érdekeinek védelmében a hétvégét jelölte ki a mérkőzések lejátszására.

A baracsi labdarúgók a Magyar Kupa első fordulójában a Sárosddal játszanak Fotó: Zsedrovits Enikő

Az első forduló programjában a következő párosítások szerepelnek. Július 30., szombat 17 óra: Gárdony-Agárdi Gyógyfürdő - Martonvásár, Ercsi Kinizsi - Tordas. Július 31., vasárnap 17 óra: Szabadegyháza - Mezőfalva, Sárszentmiklós - Lajoskomárom, Kisláng - Polgárdi, Főnix Fql System - Bodajk, Pusztavám - Mór, Baracs - Sárosd, Nagylók - Aba-Sárvíz, Pusztaszabolcs - Iváncsa, Bicske - Pátka, Pákozd - Velence.

A továbbjutás egy mérkőzésen dől el. Amennyiben a rendes játékidőben döntetlen az eredmény - függetlenül a csapatok osztályba sorolásától -, hosszabbítás nincs, a továbbjutás a büntetőpontról végzett rúgásokkal dől el a labdarúgás játékszabályainak rendelkezései szerint.

Címkék#sport#foci

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!