Sport

2015.10.18. 15:29

27984 hosszt úsztak a 24 órás gálán

Dunaújváros - Ismét remekül sikerült az egynapos úszógála: több mint százezer forintot tempóztak össze a résztvevők!

Pekarek János

Kilencedik alkalommal rendezte meg az Ússz, Hogy Utolérjenek! Egyesület a dunaújvárosi úszógálát amely országos hírnévre tett szert! Voltak itt csapatok Debrecenből, Bajáról, Pécsről, Budapestről, s a városból.

A gála ugyan huszonnégy órás úszóversenynek néz ki (mint ahogy tulajdonképpen az is), mégis: elsősorban egy jó buli! Aminek középpontjában az úszás és a segítés áll.

Pillanatképek a Fabó Éva uszodából a huszonnégy órás úszógála idején: egy váltás (fent), illetve a bemelegítés ideje. Miként a csapatok elnevezése is utalt rá (itt épp az "Igyunkrája" és a "Habroham" látható), a csapatok jó bulinak fogták fel az eseményt. Az is volt

Idén is tizenhat csapat rajtolt el a Fabó Éva Sportuszodában szombaton délben az egynapos teljesítmény-fesztiválra, tudtuk meg az ötletgazdától és főszervezőtől, Szalontai Károlytól, aki Kovács Nikoletta, az egyik főtámogató, a dunaújvárosi Decathlon áruház igazgatója társaságában megnyitotta a vetélkedőt.

A lényeg, hogy 24 óra alatt minél több hosszt ússzanak a csapatok: egy-egy hossz ugyanis egy-egy forintot ért s ezt még egy másik támogató, a Grabarics Kft. megtoldotta további három forinttal hosszonként: a pénz a helyi Jószolgálati Otthon és a Móra Ferenc speciális iskola javára ment.

Összesen 27 984 (huszonhétezer-kilencszáznyolcvannégy) hosszt úsztak le a résztvevők vagyis a két intézmény javára 111 936 (száztizenegyezer-kilencszázharminchat) forintot gyűjtöttek!

Gratulálunk!



Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!