Sport

2015.07.15. 15:53

Megvalósult tervek - A futball mellett a jótékonyságra is koncentráltak

Dunaújváros - A pénteki díjkiosztó ünnepséggel hivatalosan is lezárta a Markó Lajos kispályás labdarúgó.bajnokság 2014/2015. évi idényét a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség.

Gallai Péter

Az elmúlt egy esztendőt Petrás Gábor, a szövetség főtitkára foglalta össze a évzáró ünnepséget követően.

- Komoly tervekkel vágtunk neki a 2014/2015-ös szezonnak, és szerencsére az elképzeléseink nagyobbik részét meg is tudtuk valósítani. Természetesen voltak nehézségek, azonban idén is csakúgy, mint már évek óta mindig közösen meg tudtuk oldani a problémákat.

- Komoly változások történtek a bajnokságok rendeszerében is...

- Átszerveztük a legmagasabb osztály lebonyolítását. Megszüntettük az alsóház-felsőház rendszert, és a klasszikus oda-visszavágós módszert választottuk, amit természetesen egyeztettünk a csapatvezetőkkel. Elindítottunk egy új bajnoki osztályt is, a negyven év felettiek Corso osztályát. A C osztályokat megszüntettük, helyettük egy III. osztályt szerveztünk. A legalsóbb osztály az elmúlt szezonban immár az V. osztály volt. Az elmúlt szezon történéseiről már egyre több információs és média felület tájékoztatta az érdeklődőket ezért praktikusan a könnyebb átláthatóság érdekében a betűjelek (A osztály, B osztály, C osztály, D osztály) helyett számokkal jelöltük a bajnoki osztályokat. (I. osztály, II. osztály, III. osztály, IV. osztály, V. osztály).

- A bajnokságokon kívül több kupákat is rendeztek...

- Az elmúlt bajnoki évbe tizenhat kupát is szerveztünk. Legnagyobb rendezvényünk ismét a januári Carissa Kupa volt, amelyet már a tizenharmadik alkalommal bonyolítottunk le. Szász Kitti világbajnok labdazsonglőr, vagy éppen a Parlament válogatottjának fellépése mellett, harminckét csapat közel négyszáz játékosa vett részt ezen a rendezvényen.

- Ezek a tornák azonban nem csak a fociról szólt...

- A két évvel ezelőtt megalakult Társadalmi Felelősségvállalás Bizottsága beváltotta a hozzáfűzött reményeket, hiszen közreműködésükkel több nagyszerű jótékony akciót szerveztünk nagy sikerrel. A három napos tornához kapcsolt jótékony akciónk keretében, a résztvevők, a dunaújvárosiak, a városkörnyékiek és Dunaújváros megyei Jogú Város Önkormányzata összefogott és összegyűjtöttünk több mint 1.600.000 forintot, melyből két új defibrillátort vettünk a városnak.

- Miként értékeli a szövetség külső kapcsolatait?

- Most csatlakozunk a Magyar Labdarúgó Szövetség rendszeréhez, amitől pozitív változásokat várunk. A csapatok, csapatvezetők informálása a változásokról már elkezdődött és jelenleg is folyik. A helyi labdarúgó szervezetekkel és Dunaújváros Megyei Jogú Város Önkormányzatával továbbra is nagyon jó és szoros a kapcsolatunk. Szeretném itt is megköszönni az Önkormányzatnak az egész éves erkölcsi és anyagi támogatást, valamint azon személyeknek, vállalatoknak, cégeknek is, akik hisznek a DLSZ munkájában és segítik azt. Természetesen köszönöm a szövetség valamennyi tagjának, hogy egy ilyen nagyszerű, tartalmas évet tudhatunk magunk mögött.

Közel nyolcvan együttes, nyolc csoportban mérte össze tudását a Markó Lajosról elnevezett kispályás labdarúgó-bajnokság 2014/2015. évi szezonjában. A csapatok egy esztendő alatt közel hatszáz mérkőzést játszottak. Ezeken az összecsapásokon majdnem négyezernégyszáz találat született, ami több mint hetes mérkőzésenkénti gólátlagot jelent. A pályára lépő játékosok összlétszámaz évadban meghaladta az ezerötszáz főt.



Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!