Sport

2013.02.10. 19:31

Megyei csapatok a dobogóért

Elkezdték a felkészülést a megyei bajnokságban szereplő női kézilabdacsapatok is. A Rácalmás és a Duna-Pent gárdája lassan-lassan már készen áll a tavaszra.

Jankó Árpád

Sokan igazolhatják, hogy igen komoly csaták zajlottak már az ősszel is a bajnokságban. A dunaújvárosi hölgyek magasan vezetik a megyei sorozatot, mégpedig pontveszteség nélkül. Azt is mondhatnánk, ők egy magasabb kategóriához is tartozhatnának. (Mellesleg valóban az NB II a céljuk.) De a rácalmási együttes sem mondott le még a dobogós helyezésről. Pók Ferenc a rácalmásiak szakvezetője nem véletlen, hogy nyilatkozatában rögtön megemlítette: Horváth Éva és Butty Andrea távozása komoly érvágást jelentett a csapatban, hiszen mindketten gólerős átlövők.

- Természetesen idő kellett ahhoz, hogy kialakuljon az egységes játékunk, s az utolsó szakaszban már tényleg eredményesen kézilabdáztunk. Visszatért hozzánk Szalánczy Zoltánné, és most a negyedik helyről várhatjuk a folytatást. A március 9-én induló bajnokság előtt egy tornát szeretnénk rendezni két meghívott megyei csapat részvételével. A mérkőzéseinket továbbra is az Arany iskolában rendezzük meg. Hír még nálunk, hogy Tolnai József helyett Nógrádi Sándor vette át a szakosztályvezetői teendőket nyilatkozta a rácalmásiak szakvezetője. A Duna-Pent munkájáról Hingyi Zita csapatkapitány számolt be.

- Mi január 8-tól gyakorolunk heti két edzéssel az Arany iskolában. A mérkőzéseink is ebben a tornateremben lesznek. Február 16-án kupát rendezünk a DAC és a Tolna csapatával. Február 20-án pedig a Siófok ifjúsági együttesével játszunk előkészületi mérkőzést. Tervezünk egy-két igazolást, de van egy távozónk is: Bíró Bianka a DAC csapatában folytatja a kézilabdázást. Továbbra is Kurán István és Kopasz László edzők irányításával dolgozunk, de a munkánkat segíti a jégkorongozó Peterdi Imre is, aki erőnléti edzéseket tart nekünk. Az első helyről várjuk a tavaszi folytatást, és nyilván ott is akarunk maradni a bajnokság végére.

Címkék#kézilabda

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!