Sport

2013.05.09. 18:47

Megyei évzárás

Rendhagyó módon rendezik meg május 11-én a megyei kézilabda-bajnokságok rájátszásának utolsó fordulóját. Az összes csapat egy napon Dunaújvárosban meccsel.

Gallai Péter

Méghozzá három helyszínen mérik össze az erejüket a csapatok. Ennek oka, hogy a Fejér Megyei Kézilabda Szövetség úgy határozott: idén újdonságot vezet be a megyei pontvadászatok lezárására. Ennek érdekében hívták életre az I. Fejér Megyei Kézilabda Fiesztát, amelynek Dunaújváros ad otthont május 11-én szombaton. A részletekről Németh Miklós, a Fejér Megyei Kézilabda Szövetség versenybizottságának elnöke adott tájékoztatást lapunknak.   

- Nyolc női és nyolc férfi együttes három helyszínen játszik egymással ezen a napon, a Dunaújváros Sportcsarnok kis- és nagytermében, valamint az Arany János Általános Iskola tornacsarnokában. A versenybizottság ötletét nagy lelkesedéssel fogadta minden érintett klub, közel kétszáz amatőr sportoló vívja majd a csatákat, s fontos megemlítenem, hogy minden találkozó ingyenesen lesz megtekinthető, tehát várjuk a közönséget, az érdeklődőket.

A rácalmási Szloboda Gábor lő, balról csapattársa, Tóth Tamás figyeli, mögötte Katona Bence (DAC) (Fotó: Vohlmann György)

A férfi mezőnyből a Rácalmás - Sárbogárd összecsapást külön kiemelném, rangadónak ígérkezik, de a többi összecsapáson is lesznek izgalmak. A meccsek 14 órakor érnek véget, a résztvevők ezután az energiaszolgáltató szabadidőparkjában közös összejövetellel zárják a bajnoki évet, ahol az eredményhirdetéseket és a legjobbak díjazását is megtartjuk. Ha kedvező lesz most a fogadtatás, akkor jövőre az NB-s csapatok körére is szeretnénk kiterjeszteni ezt az eseményt, ami a sportág népszerűsítésére is kitűnően szolgál.


A program

Dunaújváros Sportcsarnok, nagyterem. 8.30 óra: Duna Pent SE - Seregélyesi PDSE (női felsőház). 10 óra: Dunaújvárosi AC - Bicske TC (férfi felsőház). 11.30 óra: Rácalmás SE - VAX Sárbogárd KE (férfi felsőház). Dunaújváros Sportcsarnok, kisterem: 9 óra: DVSI-DAC - Martonvásári KE (férfi alsóház). 10.30 óra: Seregélyesi PDSE - Simontornyai KK (férfi alsóház). 12 óra: Soponya SE   - Aba-Sárviz KE (női alsóház). Arany János Általános Iskola, 10.30 óra: Polgárdi SE - Martonvásári KE (női alsóház). 12 óra: Rácalmás SE - Bicske TC (női felsőház). 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!