Sport

2016.05.16. 14:55

Megyei I.: A Velence ezüstérmesnél rosszabb nem lehet, hátul most a Szár került bajba

Fejér megye - A megyei I. osztályú bajnokság 27. fordulóját rendezték a hétvégén. A két élen álló csapat biztosan nyert, a kiesés elkerülésért még élesebb lett a küzdelem.

Káldor András

Gárdony-Agárdi Gyógyfürdő - Sárszentmiklós 3-0 (2-0)

Agárd, 50 néző.

Vezette: Wittner József.

Gárdony-Agárdi Gyógyfürdő: Heim - Kocsis D., Burucz, Nagy Á. (Bogács), Hanák - Tóth T. (Szántó), Oláh D., Szabó G. (Nagy D.), Klauz (Balogh B.) - Pleszkán, Sowunmi A. (Novák). Vezetőedző: Oláh Attila.

Sárszentmiklós: Lieszkovszky - Gráczer G., Kőkuti (Rigó), Szabó B. (Juhász G.), Hegedűs Gy. - Lajtos, Gráczer B., Benke (Szabó Z.), Vámosi D. (Somogyi) - Nagy Á., Horváth Á. Vezetőedző: Sárai György.

Gól: Horváth Á. (öngól, 20.), Nagy Á. (25.), Pleszkán (81.)

Jók: az egész csapat illetve —.

A Gárdony már a találkozó kezdetén átvette a játék irányítását, több szögletet végezhettek el , és ebből szerezték a vezető gólt is. A 20. percben Sowunmi Attila ráfejelte a labdát Horváth Ádámra, és róla pattant a labda a gólvonal mögé. 1-0. Majd a 25. percben egy kontratámadásból Nagy Ákos szépen keresztbe mozgott, és egy kipattanó labdát bepasszolt a kapuba. 2-0. A 81. percben Pleszkán Tibor letámadta az ellenfél belső védőjét, megszerezte a labdát, és ebből megadta a kegyelemdöfést. 3-0. A Gárdony megérdemelten nyert .

Tordas-Iváncsa 2-6 (1-3)

Tordas, 130 néző.

Vezette: Magyar János.

Tordas: Kires - Kőszegi, Tőke, Madar, Kerényi (Bakos R.) - Pongrácz, Bakos L., Németh B. (Farkas K.), Farkas Zs. - Hadnagy Cs. (Závodszky), Kun (Vörös F.). Vezetőedző: Hámori György.

Iváncsa: Vörös T. - Balogh L., Jankovics (Sinka), Szauter (Facskó), Aradi - Bartha (Berényi), Pribék, Mondovics, Márki - Fodor (Serfőző), Nagy A. Vezetőedző: Miskovicz Bálint.

Gól: Németh B. (2.), Vörös F. (86.), illetve Aradi (18.), Mondovics (28., 50.), Bartha (30.), Berényi (62.), Balogh L. (70.).

Jók: Bakos L., Madar illetve Mondovics, Aradi, Berényi.

A 2. percben, egy szögletet követően Németh Bence közelről lőtt a hálóba. 1-0. Majd megfordította az állást, az Iváncsa. Előbb a 18. percben Aradi Csaba, majd Mondovics Dávid és Bartha Tibor voltak eredményesek. 1-3. A listavezető dominált a második félidőben is, ahol két védelmi hiba miatt a 62. percben már négy gól volt a különbség, Mondovics, valamint Berényi Balázs találatának köszönhetően. 1-5. Végül Balogh László zárta az iváncsai gólokat a 70. percben. 1-6. A Tordas azonban keretbe zárta a mérkőzést, Vörös Ferenc a 86. percben még szépített. 2-6. Alapvetően megérdemelten szerezte meg a három pontot a vendégcsapat, ugyanakkor szomorú, hogy a két első góljuknál egyértelmű szabálytalanság révén jutottak helyzethez, amelyet a játékvezető nem szankcionált és ez jelentősen hozzájárult a mérkőzés képéhez.

A mezőfalvi Huber Balázs (piros) küldte a labdát az Ercsi hálójába. Fotó: Horváth László

Mezőfalva-Ercsi 2-0 (0-0)

Mezőfalva, 100 néző.

Vezette: Tóth III László.

Mezőfalva: Papp M. - Mekota, Kaszala, Sági (Bozoki), Nagy M. - Bartus (Balogh I.), Balázs, Benczik (Móricz), Szili Z. - Bozóki, Huber. Vezetőedző: Masinka László.

Ercsi: Hodula - Ivacs, Szalánczi, Rapai, Drapcsik - Fridrich (Rezes), Kővári L., Varga K. (Flórián), Gróf (Kondreska) - Hosszú (Nagy R.), Kovács P. (Sárdi). Vezetőedző: Gróf András.

Gól: Huber (70.), Móricz (89.).

Jók: Huber, Móricz, Balázs illetve Kővári L.

Az első félidő nagyjából kiegyenlített küzdelmet hozott. Mindkét térfélen adódtak gólveszélyes helyzetek, találat azonban nem született. A 70. percig kellett várni az első gólra, Móricz Csaba kapott remek indítást a jobb oldalon, beadására Huber Balázs érkezett jó ütemben a kapu elé, és a kapust és védőt kicselezve küldte a labdát a hálóba. 1-0. A vége előtt két perccel újabb hazai támadásnál a vendég kapus kirúgása találta el a Móriczot a kapu közepénél, és a lepattanó a mezőfalviak nagy örömére ismét az Ercsi kapujában landolt. 2-0.

Magyar Balázs (Martonvásár, zöld) gólpasszt adott Polgárdiban, és csapata egyik legjobbja volt. Fotó: Molnár Artúr

Polgárdi Vertikál - Martonvásár 0-2 (0-0)

Polgárdi, 100 néző.

Vezette: Altorjay Áron G.

Polgárdi Vertikál: Sári - Ősz, Petrovics, Egerszegi, Nemes - Tóth N., Gergő, Csizmadia G., Holka - Kosztolányi, Magda. Vezetőedző: Viktor Ferenc.

Martonvásár: Nagy Gy. - Hernádi, Radics, Udvaros, Neuvert - Elek, Kővári F., Magyar B., Szilágyi - Bajor, Molnár A. Vezetőedző: Patkós Csaba. Gól: Molnár A. (53.), Bajor (71.).

Jók: Gergő, Csizmadia G. illetve Magyar B., Bajor.

Az első félidőben teljesen kiegyenlített volt a játék, helyzetek egyik kapu előtt sem adódtak, leginkább a sarat gyúrták a csapatok. Majd az 53. percben Molnár Attila elment a baloldalon, beadása olyannyira jól sikerült, hogy a kilépő Sári Márk fölött a hosszú sarokba lőtte a labdát. 0-1. A találat mentálisan megfogta a hazaiakat, nem tudtak újítani, és a 71. perben újabb gólt kaptak. Magyar Balázs középről indított, Molnár A. a balszélről beadta, és az érkező Bajor Balázs 11 méterről a hálóba lőtte a labdát. 0-2.

Lajoskomárom - Szár 3-2 (3- 0)

Lajoskomárom, 140 néző.

Vezette: Lak Balázs.

Lajoskomárom: Kajári - Szakáts, Vései, Tulok (Halász), Boda - Kovács L., Juhász M., Kövecses, Molnár V. - Paluska, Reichardt (Bogár). Szakmai tanácsadó: Mári Attila.

Szár: Szabó D. - Boros Z., Fenyvesi Sz., Orbán D. (Zöld), Tamás - Géber, Pechinger, Haász, Sátori - Kovács B. (Rada), Szabó T. Vezetőedző: Lacza Albert.

Gól: Reichardt (a 18. percben), Kövecses (a 33. percben), Paluska (43.), illetve Sátori (73., 88.).

Jók: Vései, Kövecses, Reichardt illetve Sátori, Tamás.

A támadólag fellépő hazai csapat a 18. percben Boda Béla gyors indítását követően Paluska Krisztián jobboldali beadásából Reichard Bálint 10 méteres lövésével vezetést szerzett. 1-0. A 24. percben balról belőtt labdát Tamás Gábor a felső lécre perdítette. A 33. percben Tulok László belelőtt labdájából Kövecses Imre 6 méterről a fejelt a léc alá. 2-0. A 38. percben Reichardt 17 méteres lövése a felső lécet találta telibe. A 43. percben előbb Juhász Márton közeli fejesét védte bravúrral Szabó Dániel, a kipattanó labdából Paluska növelte a lajosi előnyt. 3-0. A második félidőben bátrabb lett a Szár, és a 71. percben Sátori Márió közeli fejesével szépített. 1-3. A sok helyzetet elpuskázó hazaiak a végére ismét majdnem bajba kerültek, mert Sátori a 88. percben szintén fejesből volt eredményes. 3-2. Megérdemelt és nagyon fontos hazai siker született.

Velence FQL System - Mór 2-1 (0-0)

Velence, 120 néző.

Vezette: Rózsa József.

Velence FQL System: Puhnyák - Ambrus S., Kanyó, Totsche, Kovács K. - Schäffer (Knausz), Dukon, Bognár I. (Király J.), Szalai P. (Halgas) - Süveges (Király P.), Fésű. Vezetőedző: Pavlik József .

Mór: Kiss M. - Bátki, Végvári, Handl, Tar B. - Kaszás, Kőbányai (Gál D.), Mayer (Joó), Cseszneki - Osgyán, Vajda (Klémán M.). Vezetőedző: Horváth Zoltán.

Gól: Kovács K. (52.), Szalai P. (a 77. percben), illetve Joó (83.)

Jók: az egész csapat illetve Bátki, Végvári, Cseszneki.

Nagy sárdagasztás mellett a 42. percben Bognár Imrével szabálytalankodtak, a kaputól 22 méterre Kovács Krisztián végezte el a pontrúgást, lövését Kiss Márton óriási bravúrral védte. Az 52. perben Kovács K. mesterien csavart egy szabadrúgást a hosszú felső sarokba. 1-0. A 77. percben Puhnyák János tért ölelő kirágását Király János kibrusztolta a védőjével szemben, majd a labda Szalai Pál elé pattant, aki higgadtan a jobb sarokba lőtt. 2-0. A 83. percben baloldali vendégszöglet után a védőkről lecsorgó labdából Cseszneki Richárd 16 méterről kilőtte a jobb alsó sarkot. 2-1.

Bicske - Puskás AFC III 4-0 (2-0)

Bicske, 300 néző.

Vezette: Stumpf Tamás.

Bicske: Milinte - Szarvas (Máté), Sötét, Máj, Köntös - Kummer, Szilágyi L. (Oláh A.), Csendes, Németh E. (Pásztor) - Móri, Varga Z. Vezetőedző: Raffai Rudolf.

Puskás AFC III: Zelena - Nagy S., Harangozó, Heitler (Kóbor), Terplán - Gálos, Tóth A. (Sebján), Horváth Á. (Kocsis R.), Királyvári - Zsigmond (Jasper), Pozsgai (Kovács J.). Vezetőedző: Sípos Zoltán.

Gól: Németh E. (3., 69.), Móri (30.), Varga Z. (68.)

Kiállítva: Gálos (62.)

Jók: Móri (a mezőny legjobbja), Németh E., Csendes, Máj, illetve Nagy S., Terplán.

A 2. percben a bizonytalankodó vendég védőktől Mórihoz került a labda, a kinn álló kapus felett ívelt, a lécről visszapattanó játékszert Németh fejelte be. 1-0. A 28. percben Kummer keresztlabdáját Móri megszelídítette, majd nagy erővel a léc alá vágta. 2-0. A 62. percben Gálos megkapta a második sárga lapját és a pirosat is. A 68. percben Móri ragyogó labdával indította Vargát, aki a kifutó kapus mellett a kapuba lőtt. 3-0. A 69 percben Móri jobboldali beadásába egy vendégvédő belelépett, a kapufáról visszapattanó labdát Németh E. értékesítette. 4-0.

A Sárosd már hátradőlhet, bennmaradt

A két újonc csapat rangadóján a Sárosd magabiztosan győzött, és ellenfele csak a csodában bízhat

Sárosd - A hazai csapat azzal a tudattal lépett a pályára, ha nyernek, már biztosan bent maradnak az első osztályban.

Sárosd-Pusztavám 4-1 (4-0)

Sárosd, 100 néző.

Vezette: Domak Ádám.

Sárosd: Rauf T. - Arany, Somogyi Sz., Meszlényi (Tiber Sz.), Truszek - Dvéri Zs., Kargl, Rauf R. (Bartók D.), Ladányi (Gál P.) - Tornyai T., Majláth. Vezetőedző: Dvéri Zsolt.

Pusztavám: Kiss V. - Fülöp (Ulaki), Kertai, Klein, Czéh - Katona, Magosi, Katóka M., Molnár A. - Katóka R., Jullich (Netzkár). Vezetőedző: Kocsis Jenő.

Gólszerzők: Majláth (16., 25.), Arany (40.), Tornyai T. (44.), illetve Katóka R. (67.). Jók: Rauf T. illetve Katóka R., Jullich .

A mérkőzés hazai rohamokkal, amelyet a vendégvédők egészen az első negyed óra végéig derekasan álltak. Ekkor Dvéri Zsolt ugratta ki Majláth Henriket, aki a kapus mellett a kapuba gurított. 1-0. A 25. percben ismét Majláth vette be a vendégek kapuját. 2-0. A 40. percben egy baloldali szöglet után Arany Tibor érkezett a legjobbkor és fejese a hálóban kötött ki. 3-0. A 44. percben, pedig Tornyai Tamás 20 méteres lövése akadt meg a bal alsó sarokban. 4-0. A második félidőre érthetetlen,hogy a hazai csapat visszaállt, ezt a vendégek megérezték és zsinórban vezették támadásaikat, majd a 67. percben Tiber Szabolcs ügyetlenkedett a félpályánál Katóka Milán elcsente tőle a labdát indította Katóka Richárdot, aki a védőket lefutva kapura lőtt, lövését Rauf Tivadar bravúrral védte de az ismétlésnél már ő is tehetetlen volt. 4-1. A hazai csapat második félidei játéka a felejthető kategóriába tartozott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!