Sport

2016.01.29. 18:56

Melegebb éghajlaton edzenek

Egymást váltják a magyar úszóküldöttségek Dubajban, az ifi Eb-re készülő válogatott után a Jövő Bajnokai program kiválasztottjai edzőtáboroznak az Egyesült Arab Emírségekben.

Gallai Péter

A korosztályos válogatottal Fekete Dóra és Szöllősi Martin, valamint edzőjük, Kovács József egy hete ért haza a felkészülési edzőtáborból, helyüket pedig egy másik magyar csapat vette át, Ugyanis a Jövő Bajnokai program keretében huszonnégy kiválasztott, 2002-es, 2003-as és 2004-es születésű úszó és öt edző szintén Dubajba utazott kéthetes edzőtáborba. A Magyar Úszó Szövetség döntése alapján csapatvezetőnek a Dunaferr SE szakosztályvezetőjét, illetve a Jövő Bajnokai program közép- dunántúli régióvezetőjét, Bene Verát nevezték ki. A sportolók között Kovács József tanítványa, Weiter Dávid képviseli a dunaújvárosi klub színeit.

Az indulás előtt a Jövő Bajnokai küldöttsége, amelynek a dunaújvárosi Bene Vera a vezetője Fotó: Dunaferr SE

Bene Vera elmondta, hogy február hatodikáig dolgoznak majd kint a csapattal, naponta két edzés vár a gyerekekre, egy száraz, valamint egy medencés gyakorlás. Persze. némi szabadidő is belefér a programba. Ennek a korosztálynak ez már a második ilyen lehetősége, hiszen tavaly Szentpétervárott edzőtáborozhattak a magyar fiatalok. Ugyanis a magyar szövetség ezekkel a lehetőségekkel is szeretné növelni a Jövő Bajnokai program ázsióját, azaz: a fiatalok számára minden ilyen lehetőség plusz motivációt jelent a mindennapi munka során.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!