Sport

2013.04.10. 16:24

Melyik sportot válasszam?

Ismét megrendezik a fővárosban a mozgáskorlátozottak sportnapját. A szlogen: "Lépj közelebb, és próbáld ki!" Tavaly óriási siker volt.

Jankó Árpád

A Mozgáskorlátozottak Egyesületeinek Országos Szövetsége és az Országos Orvosi Rehabilitációs Intézet   április 13-án immár ötödik alkalommal  rendezi meg  a MERI Sportnapot. Ennek változatlanul az a célja, hogy a mozgáskorlátozottak, fogyatékos emberek, főképp fiatalok  megismerjék és a helyszínen is kipróbálják a különböző sportágakat. Olyanokat, amelyeket ők is űzhetnek. Az országban háromszázezer  mozgáskorlátozott ember él, és közülük csak háromszáznyolcvanan versenyeznek.

 

Gurisatti Gyula sportlövő már tavaly is az egyik legnépszerűbb sportoló volt, akit körülrajongtak a fiatalok (Fotó: Lázár Zsolt)

Természetesen  a társszervező a Magyar Paralimpiai Bizottság.  Az idei védnök pedig Tóth Tamás, kétszeres ezüstérmes paralimpikon úszó. A rendezvény helyszíne  az Országos Orvosi Rehabilitációs Intézet (Főépület), és 10 órától 18 óráig tart.   Ahogy tavaly, most is kiváló versenyzők, paralimpikonok, világ- és Európa-bajnokok, parasportolók  népszerűsítik  és mutatják be saját sportágukat.  Csak néhányat közülük.  Dani Gyöngyi ötszörös ezüstérmes  paralimpikon vívó,   Pálos Péter, paralimpiai bajnok asztaliteniszező, Kanyó Zsolt paraatléta, Krajnyák Zsuzsanna, ezüstérmes paralimpikon, világbajnok vívó. És ott lesz a   dunaújvárosi  Gurisatti  Gyula paralimpikon sportlövő is. 

Ő azonnal igent mondott a felkérésnek, mert rendkívül jó tapasztalatokat szerzett a tavalyi hasonló rendezvényről.

- Óriási  esemény volt. Több százan  jöttek el, és kíváncsian  próbálták ki a sportágakat, s érdeklődtek a versenyekről.  Tucatnyian  próbálták ki a sportlövészetet is, s természetesen az emblémás  mezekért is megküzdöttek.  Az a cél, hogy minél több mozgássérült fiatal válasszon magának sportágat, amelyeket mi bemutatunk. Higgyék el ezek a gyerekek, hogy képesek az örömszerzésre önmaguk számára is,   pontosan a sportolás által.   Fel kell ébreszteni bennük az igényt a mozgásra, a testedzésre, ugyanakkor  utánpótlást is kell kinevelni a paralimpiai sportágak számára. Szép gondolat ez, és   támogatni való rendezvény   az idei  sportnap is.  Boldogan veszek részt most is ezen a fontos  bemutatón - nyilatkozta  a dunaújvárosi  sportlövő.  

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!