Sport

2017.02.13. 18:40

Merész célkitűzés - A versenykiírás szerint az ötödik helyen zártak a röplabdások

Dunaújváros - A 2016/2017. évi röplabda NB I rájátszásának első összecsapása előtt tájékoztatót tartott a Dunaferr Sportegyesület röplabda-szakosztálya.

Gróf András

Meglepetéssel kezdődött a sajtótájékoztató, hiszen kiderült, hogy az újvárosiak nem a hatodik, hanem az ötödik helyen zárták az alapszakasz küzdelmeit. Ugyanis az alapszakasz folyamán hiába a megszerzett pontokat számolták a szövetség illetékesei a sorrend megállapítására, a versenykiírás szerint a végelszámolásnál a győztes mérkőzések száma a mérvadó. Ennek alapján a legjobb négy közé kerülésért az idei Magyar Kupa-győztes Openhouse Szolnoki RKSI lesz a Dunaferr SE ellenfele. A csapat eddig elért teljesítményét először a szakosztály elnöke, Vass Zoltán értékelte.

- Parádésnak ítélem a csapat eddigi teljesítményét. Rendkívül sokat várok a rájátszástól. Abban bízom, hogy felülmúljuk az eddigi teljesítményünket, és szép eredménnyel zárjuk majd a szezont. Büszkék vagyunk rá, hogy nem összevásárolt játékosok alkotják a csapatunkat, hanem saját nevelésű fiatalok. Igaz, évről évre egyre nehezebb egyben tartani őket. Hatalmas lehetőség, hogy a sportágunk bekerült a látványsportok közé, ami hosszú távon lehetővé teszi, hogy játékosaink az elért eredményeknek megfelelő szinten sportolhassanak. Célunk egy röplabdás életpályamodell kialakítása, ami emelné a magyar röplabdasport színvonalát.

A sajtótájékoztató résztvevői: Tóth Györgyné, Engyel László, Vass Zoltán, Tomanóczy Tibor, Gebhardt Áron és Gebhardt Norbert Fotó: Zsedrovits Enikő

Engyel László szakosztály-vezető a felnőttcsapat eredményén kívül a Hild iskola sikeréről is beszélt.

- Az idény előtt örültünk, hogy egyben maradt a keret. Menet közben azonban egy meghatározó játékos távozott, de így is bekerültünk az első hat közé. A szolnokiak stílusa fekszik nekünk, így optimistán várom a párharcot. Tulajdonképpen az NB I-es csapat játékosai alkotják a Diákolimpiát nyert Hild iskola együttesét, akik ezzel a sikerrel jogot szereztek arra, hogy induljanak a Csehországban megrendezendő középiskolás világbajnokságon.

Tomanóczy Tibor vezetőedző mint mindig, így most is maximalista.

- Egy edző sosem lehet elégedett a csapatával. Az év elején a játékosokkal közösen merész célként az éremszerzést tűztük ki. A felkészülés olyan stádiumában vagyunk, hogy ezt el is érhetjük. Talán az ellenfél az esélyesebb, de bízom benne, hogy örömet tudunk majd szerezni a lelkes szurkolóinknak. Figyelmesen kell játszanunk, az ellenfél hibáit pedig könyörtelenül ki kell használni.

A játékosok közül a Gebhardt testvérek, Áron és Norbert véleményezte az alapszakaszt. Elmondták, hogy voltak meglepő győzelmek és fájó vereségek is. A rájátszás előtti felkészülés azonban jól sikerült, így megfelelő önbizalommal várják a Szolnok elleni párharcot.

A pályázaton elnyert közel 2,5 millió forintos támogatásról Tóth Györgyné, a Dózsa György Általános Iskola igazgatója beszélt.

- Az elmúlt négy évben is szerepet vállaltunk a sportág felépítésében. Öröm, hogy külső forrást kapunk a tornatermünk felújítására, ami elősegíti a testnevelés órák keretén belül a röplabda-sportág oktatását. Büszkék vagyunk arra, hogy ezek a fiúk nemcsak sportban, hanem a tanulásban is jeleskednek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!