Sport

2016.12.01. 19:55

Mérkőzések péntektől vasárnapig

Dunaújváros - Pénteken 17 órakor a német Heidelberg ellen megkezdi szereplését az Euroliga csoportküzdelmeiben a Dunaújvárosi Egyetem-Maarsk Graphics vízilabda-együttese. A hazai rendezésű tornán szombaton az olasz Messina, vasárnap a BVSC következik.

Gallai Péter

December 2., péntek.

17 óra: Dunaújvárosi Egyetem-Maarsk Graphics - SV Nikar Heidelberg.

18.30 óra: BVSC-Zugló - Waterpolo Despar Messina.

December 3., szombat.

18.30 óra: BVSC-Zugló - SV Nikar Heidelberg. 20.30 óra: Dunaújvárosi Egyetem-Maarsk Graphics - Waterpolo Despar Messina.

December 4., vasárnap. 10 óra Messina - SV Nikar Heidelberg. 11.30 óra: Dunaújvárosi Egyetem-Maarsk Graphics - BVSC-Zugló.

Kasó Orsolya bravúrjaira is szükség lesz a három nap során a célok eléréséhez
Fotó: Zsedrovits Enikő

Csütörtökön megérkeztek, s este már edzettek is a dunaújvárosiakkal együtt a négyes tagjai, hogy azután péntektől élesben küzdjenek meg a továbbjutást jelentő három helyért. A csoportban leginkább a németek számítanak fekete lónak, az olaszok, s különösen a hazai rivális BVSC erényeit - és reméljük gyengéit is - alaposan ismerik a lányok.

A rajt előtt a klub szakosztályvezetőjét, Kis-Primász Ágnest azzal szembesítettük, hogy gyors fejmunka alapján ő lehet a legközelebb a legutolsó nemzetközi szerepléshez, hiszen a csapat 2009 óta nem indult az európai kupákban. - Akkor még a medencében, most a parton teszek meg mindent a minél jobb szereplésért. Szerencsére Mihók Attila és a lányok tudják, hogy mit kell tenniük a siker érdekében, így rám nem volt szükség, hogy megosszam ebbéli tapasztalataimat - kezdte a szakosztályvezető.

Majd arról beszélt, hogy a Magyar Kupa négyes döntőjének rendezése - amely után csak elismerést kaptak a szövetségtől - kiváló főpróba volt a péntektől vasárnapig tartó tornára, ahol még komolyabb elvárások, előírások vannak. Ilyen például, hogy le kell mérni, a nézőtér első sora és a játékvezetők zónája között mekkora hely van, hogy ne érhesse a bírókat fizikai atrocitás munkájuk során. Ám ez csak egy a sok feladat közül.

Ami pedig a szakmai részt illeti, elmondta, hogy a németek három junior válogatottja a világbajnokság miatt nem tudott eljönni, így ők csak tizenegyen érkeztek. - A Messinában több mostani olasz válogatott mellett ott van az az olimpiai bajnok pólós is, aki egy évvel idősebb nálam. S van egy kanadai bekkjük, aki negyvenöt (!) éves, és a 2001-es és 2005-ös világbajnokságon bronzérmes lett válogatottjával. A BVSC-t pedig alaposan ismerjük, az biztos, hogy megint nagy csata lesz. A továbbjutásban bízom, sőt, a csoportelsőség a cél, hiszen a következő kör sorsolásánál ez sokat fog számítani.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!