Sport

2016.10.17. 17:50

Miből lesz a cserebogár? - Rendszeres foglalkozásokat tartanak a nagycsoportos óvodásoknak

Dunaújváros - A Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia alapító szabályzatában, oktatási rendszerében is szerepel, hogy már korán el kell kezdeni az utánpótlás szervezését, nevelését.

Jankó Árpád

Ez pedig György László utánpótlásért felelős szakvezető szerint csak úgy történhet meg, hogy meg kell szervezni az óvodásokkal - fiúkkal, lányokkal - a rendszeres, pedagógiailag, szakmailag jól megtervezett rendszeres foglalkozásokat.

- Az első lépés, hogy sok irányított mozgás szerepeljen az órákon - tájékoztatott bennünket György László. - A sok mozgás lényege, célja pedig az ügyesség fejlesztése. Az akadémián rendelkezünk eszközökkel, szakemberekkel. Az óvodai program vezetője Baranyi Erzsébet. Elmondhatjuk, hogy az óvodák készségesen támogatják ezt a fajta testi nevelést. Három hete dolgozunk ebben a programban. Utaztatunk, szereket biztosítunk, és kiváló edzők dolgoznak az ovisokkal - kaptuk a tájékoztatást.

Mindenki összpontosított. Volt izgalom és odafigyelés, merthogy sikerülnie kellett mindegyik nehéz gyakorlatnak, amiket az edzők kitaláltak Fotó: Ady Géza

Látogatásunkkor a Százszorszép óvoda huszonnyolc kisgyerekével foglalkozott Ferling Bernadett, Takács Dusmáta és Bulath Anita. Hatalmas lelkesedéssel, kipirult arccal tették a dolgukat, játszottak, ügyeskedtek vidáman, no és persze vetélkedtek a pöttöm gyerkőcök. Természetesen mindenki meg akart felelni a feladatnak, mindenki fantasztikusan koncentrált a mozdulatok előtt. Jelenleg hat óvodával alakult ki ez a kapcsolat. Hétfőtől péntekig minden nap tartanak foglalkozásokat száz-száztíz gyerekkel.

- Ami szintén nagyon fontos - és ezt már Baranyi Erzsébet mondta: frissek még az élmények, de eddig nagyon pozitív visszajelzéseket kaptunk a szülőktől. Remélem, ez hosszú távú kapcsolat lesz, és egyre több gyerek mozgásigényét ki tudjuk elégíteni. Legutóbb a jelen lévő ovisok is láthatták a felnőttek edzésének befejező szakaszát a sportcsarnokban, és nagy szurkolás, pacsizás lett a találkozás vége. Micsoda emlék lesz majd ez a gyerekek fejében.

Azt is megtudtuk György Lászlótól, hogy a tervek között szerepel majd egy sportosztály elindítása a városban. Kezdetben nem csak a kézilabda lesz a fókuszban, hanem maga a mozgás. Ez a program egy évre szól, és a mozgás szeretete a foglalkozások oktatási és nevelési célja. Végül még egy jó hír. Mindenki jöhet az ovisok foglalkozására. Az órák nem zártkörűek. Bárki, természetesen leginkább a szülők gyönyörködhetnek majd a gyermekeink ügyességében, vidám játékában. És ki tudja, néhány év múlva kiből lesz beálló, kapus, vagy akár jobbátlövő, természetesen a Dunaújvárosi Kohász színeiben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!