Sport

2015.09.30. 19:17

Mihók nem kapott feladatot az utánpótlás válogatottaknál

Dunaújváros - A hétvégén kezdődik a női első osztályú vízilabda bajnokság, azonban a Dunaújvárosi Főiskola-Maarsk együttese még nem lesz érdekelt, ugyanis péntektől hétfőig Oroszországban nemzetközi tornán szerepelnek a lányok.

Gallai Péter

Egyből a címvédő Újpest elleni rangadóval kezdte volna a felsőházi csoportban az új bajnoki szezont Mihók Attila együttese, azonban a szombati meccset elhalasztották, ugyanis mindkét gárda péntektől hétfőig az oroszországi Kirisiben nemzetközi tornán szerepel. Így a két gárda még egy utolsó főpróbát tarthat komoly riválisok ellen. A magyar alakulatok mellett az orosz Kinef-Surgutneftegas első és második együttese – utóbbi a Padova helyett ugrott be –, a kínai Tianjin és Hollandia szerepel még a kupán. A lányok ma reggel indultak el tizenkét tagú kerettel, amelyből a műtét után lábadozó Sinka Gréta és Mchunu Hlengiwe hiányzik. Rajtuk kívül a holland légiós, Carolina Slagter sem tart a csapattal, ám rá hosszú ideig nem számíthat a dunaújvárosi szakmai stáb, mint Kis-Primász Ágnes szakosztályvezető elmondta, jó esetben csak tavasszal térhet vissza operációja után.

Mihók Attila még az előttük álló komoly meccseken tesztelheti a bajnoki rajt előtt csapatát. Fotó: Zs. E.

– Itthon maradt legújabb igazolásunk, Somhegyi Noémi is, hiszen vasárnap dőlt el, hogy nálunk folytatja, ilyen rövid idő alatt viszont nem lehetett már elintézni a vízumot és a repülőjegyet – tette hozzá lapunknak.

– Remélem pozitívan, önbizalommal térhetünk haza kedden, nagyon fontos állomása a felkészülésünknek ez a torna. Örülök neki, hogy ilyen lehetőségeink vannak és remélem, ez a csapatra is jó hatással lesz és még jobban összekovácsolja a társaságot – vélekedett Ziegler Diána.

Időközben a női utánpótlás-válogatottak új szövetségi kapitánya, Faragó Tamás elárulta, kikre számít majd a gyakorlati munka során. A névsorban nincs ott Mihók Attila neve, aki eddig az ifjúsági válogatottat irányította.

– Először is szeretném megköszönni minden olyan edzőnek a munkáját, akik eddig a csapatoknál dolgoztak. Mindannyiukat kiváló szakembernek és kollégának tartom. Ugyanakkor a klubok és az elnökség kérése is volt, hogy egyesületektől független szakemberek dolgozzanak a válogatottaknál – indokolta döntését Faragó az MVLSZ honlapjának adott nyilatkozatában.

Ők irányítják a korosztályos csapatokat

Az 1997-98-as korosztály mellett a Faragó Tamás-Godova Gábor páros dolgozik majd. Az 1999-2000-es korosztály mellé Fekete Szilveszter és a korábban Dunaújvárosban is játszó Zantleitner Krisztina kerül. A 2001-es lányokat Petőváry Zsolt és Tóth Andrea edzi majd. A 2002-2003-as korosztályt Rottler Antal irányítja, Győri Eszter segítségével.



Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!