Sport

2016.05.05. 18:50

Mikler a lelátóról erősíti a a Kohász-lányokat

Veszprém - A péntek esti derbin sok ezer dunaújvárosi, veszprémi és minden bizonnyal sok más településről érkező szurkoló között ott lesz a magyar férfikézilabda-válogatott kapusa, a Veszprém játékosa, Mikler Roland, akinek házhoz jön az EHF Kupa döntője.

Gallai Péter

- Dunaújvárosiként nyilván ott leszek a meccsen, ez egyértelmű, számomra ez nagyon fontos esemény - szögezte le rögvest kérdésünkre Mikler Roland, a Dunaferr SE korábbi kapusa, amikor arról faggattuk, a helyszínen, a Veszprém Arénában szurkol-e a Kohász végső sikeréért. Szerencsére a kiváló kapus, illetve a bakonyi csapat időbeosztása ezt lehetővé teszi.

Mikler Roland határozottan kijelentette, győzelmet vár a lányoktól, bár persze ez a pályán egyáltalán nem lesz olyan egyszerű feladat.

- Több gólos Kohász sikerben bízok, hiszem, hogy a dunaújvárosi, illetve a veszprémi szurkolók - akik imádják a kézilabdát - együttes erővel bele tudják a hajszolni a lányokat a győzelembe, hogy megnyerjék a trófeát. Én már csak tudom milyen pokoli hangulat szokott itt uralkodni. Arról nem is beszélve, hogy Zovko-mestert jól ismerik, szeretik a városban.

Mikler Roland ezúttal a lelátón szorít a Kohász-lányok sikeréért (MTI-Fotó: Kovács Anikó)

Persze, Mikler Roland számára nagyon furcsa lesz, hogy a pálya helyett ezúttal csak a lelátón kap majd szerepet. Mint mosolyogva hozzátette: egy kézilabdázó számára ez a lehető legrosszabb helyzet.

- Alapjában véve csendesebb szurkoló vagyok, de nyilván egy ilyen hőfokú meccsen elragadja az embert a hév, a tehetetlenség érzéséről nem is beszélve, hiszen külső szemlélőként az ember a hangján, illetve a tenyerén kívül mással nem tud segíteni - tette hozzá.

A válogatott klasszisa arról is beszélt, hogy a Dunaújvárosi Kohász KA együttese kezdheti el azt a sorozatot, amelyre majd a Veszprém csapata teheti fel a koronát - jelesül a Bajnokok Ligája megnyerésével.

- Sajnos válogatott szinten óriási kudarc, hogy sem a férfi, sem a női csapat nem lehet ott az olimpián, ez nagy nagy fájdalom számomra. Erre lehet gyógyír, ha ma a Kohász az EHF Kupában, a hétvégén a Győr a női Bajnokok Ligájában, majd pedig mi szintén a BL-ben megszerezzük az aranyérmet. Szóval, elsőként jó példával járjanak elöl az újvárosi lányok, rajtam, rajtunk semmi sem múlik majd, hogy hozzásegítsük őket az áhított diadalhoz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!