Sport

2015.04.14. 17:13

Intercisa Kupa: 3 napos a jubileumi rendezvény

Dunaújváros - Kedden sajtótájékoztatót tartottak az Intercia Kézilabda Kupa alkalmából. A Dunaferr Szakközépiskola és Szakiskola ötvenedik alkalommal rendezi meg a kupát.

Jankó Árpád

Az idősebbek talán emlékeznek még az 1965-ben induló rendezvényre, amelyet Králl István, Szuprics Nándor, Nyikos Árpád gondozott a kezdetekben. Az iskola sportrendezvénye pedig rendkívüli népszerűségnek örvend immár ötven éve. Ezen Dunántúl szakmunkásképző iskoláinak nyújtanak évről évre versenyzési lehetőséget. És ez szinte egyedülálló a diáksport életében. A torna fővédnöke dr. Dorkota Lajos, a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal elnöke, a dunaújvárosi sportélet lelkes támogatója. A sajtótájékoztatón Sztankovics László önkormányzati bizottsági elnök, az iskola igazgatója, Csapó Gábor, helyettese és a Diáksport Egyesület elnöke, Zemankó Zoltán tartott tájékoztatót.

Sztankovics László, Csapó Gábor, Zemankó Zoltán tájékoztattak
Fotó: Ady Géza

A torna pénteken reggeltől április 19-éig tart. Tíz csapat érkezését várják, huszonöt mérkőzés szerepel a programban. Jönnek csapatok Pécsről, Dombóvárról, Komlóról, Székesfehérvárról is. Vasárnap 12 órakor tartják a döntő mérkőzést a főiskola csarnokában. Az önkormányzat, a Diáksportszövetség és a Decathlon is támogatja a tornát.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!