Sport

2016.12.01. 21:20

Mikulás-ünnep hokis módon - Kétszáz jégkorongozó mutathatja be tudását a nemzetközi tornán

Dunaújváros - Remek nemzetközi mezőnnyel megvívva a jókedvű csatákat, és a végén a Mikulás személyes megjelenésével, ezt garantálja a tizedik alkalommal elrajtoló Santa Claus Cup a Dunaújváros Jégcsarnokban a most egymást követkő két hétvégén.

Balogh Tamás

Az első felvonás december 2-4. között, péntek reggeltől vasárnap délutánig tart majd, természetesen dunaújvárosi szereplőkkel.

Az ismét világszínvonalúnak ígérkező esemény a Babic Vladimír vezette, Jávorics Gábor, Kis Attila és Palkó Dorottya alkotta edzői csoport főszervezésével jött létre.

Az edzők és a gyerekek nagyon készültek a színvonalas tornára, ahol erős szlovák és cseh csapatokkal szemben fel szeretnék mérni, hol tartanak a nemzetközi mezőnyben
Fotó: Ady Géza

Elsőként az U10-es korcsoport, a 2007. január elseje utáni születésű hokis palánták mérik össze a tudásukat a már komoly nemzetközi elismertségre és népszerűségre szert tett kupasorozaton, ami pénteken már tizedszer rajtol. Az U9-es korosztály tagjai egy hét múlva kapják meg a lehetőséget arra, hogy az érdeklődők láthassák, a régióban melyik mesteriskola hol tart a tehetségek gondozásában és képzésében. Az eseményen cseh, szlovák, román és török mellett természetesen a magyar csapatok is megmérkőznek a jégcsarnokban. Ez egy jelzés is lehet arra, hogy a törökök is komolyan fontolgatják, ebben a sportágban is szeretnének felzárkózni a világ legjobbjaihoz a jövőben.

A mérkőzések sorozata a magyar KMH - Fridek Místek találkozóval kezdődik péntek reggel 7.45-kor. A DAB A csapatának mérkőzése a Brassóval 11.20-kor, a Fridek Místekkel 14.05-kor, a Trnava ellen 19.30-kor kezdődik.

A szombaton a DAB A a KMH ellen 10.20-kor kezdi a napot. A DAB B a Ruzinovval 12.10-kor kapcsolódik be a küzdelmekbe, s a folytatásban az Unicov 15.10-kor, a Székesfehérvár 16-kor következik a sorban. Igazi férfias menetelés vár rájuk mindkét napon.

A rajt előtt a szervezőket szólítottuk meg. Babic Vladimír: - A rendezésben az eddigiekhez képest is előre léptünk. Rengeteg meccs vár ránk, ezért nagyon korán, minden ceremónia nélkül kezdünk. A küzdelemsorozatot viszont egy igazi, emlékezetesnek ígérkező ünnepséggel zárjuk, vasárnap délután fél három körül. Ezt a programot életkoruktól függetlenül is jó szívvel ajánlom a kilátogatók számára.

Palkó Dorottya edző: - Húsz csapat fog megmérkőzni egymással, ezért körülbelül kétszáz résztvevővel számolunk. Az évek alatt bevált gyakorlat szerint alaposan felkészültünk. Akármelyik percben kezdhetnénk.

Jávorics Gábor edző: - Szeretnénk, ha az ideérkező összes gyerek remekül érezné magát és jó játékot mutatnának be nekünk. Színvonalas torna lesz, erős szlovák és cseh csapatokkal szemben fel szeretnénk mérni hol tartunk a nemzetközi mezőnyben. A gyerekek nagyon készülnek, fontos nekik a győzelem!

Nagy Dominik játékos: - Szerintem ez egy nagyon jó buli és verseny is lesz. Mivel ügyesebb és erősebb is vagyok az ellenfeleimnél, ezért le fogjuk győzni őket! Jól cselezek és gólokat is tudok lőni.

Juhász Zalán játékos: - Nagyon jól felkészültünk és remélem, nyerni fogunk a végén. Az sem baj, ha az eredmény miatt az ellenfeleink egy kicsit szomorúan utaznak haza Dunaújvárosból!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!