Sport

2017.08.01. 17:40

Minden Acélbika jégre "került" - A dunaújvárosi jégkorongcsapatok minden korosztálya megkezdte a felkészülést

DUNAÚJVÁROS - Jégen a csapataink! Vagyis tegnap a Dunaújvárosi Acélbikák minden korosztálya megkezdte a jeges felkészülést a szeptemberben induló bajnoki szezonra.

Agárdy Csaba

Természetesen a DAB Erste Ligás jégkorongcsapata is jégen volt tegnap délelőtt. Az edzést a gárda új szakvezetője, a cseh David Musial irányította. Segítője pedig nem más, mint a szlovák Vladimír Matejov, aki 2000 és 2009 között már dolgozott Dunaújvárosban, és ezalatt a különböző korosztályokban kilenc bajnoki címet szerzett a csapataival. Adott volt a kérdés Matejov felé - még edzés közben is - milyen ismét Dunaújvárosban?

- Hogy fogalmazzak: ismét itthon, vagy ismét otthon? Nagyon örülök, hogy újra itt lehetek. Az első számú feladatom, hogy az utánpótlásban tegyek meg mindent a sikerekért, de segítem Musial munkáját is, de a prioritás számomra az utánpótlás képzése - összegezte röviden a feladatokat Matejov.

Rajta kívül is láthattunk régi ismerőst, például Erdélyi Tamást, aki két esztendő ferencvárosi távollét után tért vissza nevelőegyesületébe. Tomtom örömmel húzta újra magára az Acélbikák mezét, de az első edzés közben megjegyezte: "kemény, nagyon meleg van."

Az első jeges edzés kemény volt, üresjáratot nem láthattunk
Fotó: Zsedrovits Enikő

Huszonöt játékosnak vezényelte az edzést David Musial. A teljes keretből négyen hiányoztak, köztük a csapat két junior válogatott tagja, Török Viktor, valamint Makovics Bence, akik korosztályuk nemzeti csapatával készülnek a napokban.

Viszont a tréningen részt vett négy próbajátékos: az osztrák Villach EBEL-csapatából Nagaly, a szlovák extraligás Martin hokisa, Rzovsky, és két dereceni, Godó Dániel és Vincze Péter.

A csapat napi három edzéssel készül a szeptemberi bajnoki rajtra, kétszer jégen, egyszer a konditeremben gyűjtik az erőt az Acélbikák. Több felkészülési mérkőzést kötöttek le a csapat vezetői, bár a program még nem végleges, de komoly ellenfelek várnak az Acélbikákra.

Az Acélbikák kőkemény, lassan már harmincnyolc éves védője, Lencsés Tamás is ott volt a DAB első edzésén. "Lecsó" nem is tudta megmondani hányadik szezonját kezdte meg az Acélbikák között. Az tény, hogy 1998-ban, vagyis lassan húsz éve már a Dunaferr felnőttcsapatában szerepelt.

Egy kis észak-amerikai és budapesti (Budapest Stars, Ferencváros) kitérő mellett mindig nagy segítsége volt a dunaújvárosi jégkorongnak. A szeptemberben kezdődő szezonben is ezt várják el Lencséstől a szurkolók. Mivel a játékos remek kondícióban van, jégkorongozni pedig nyáron valószínűleg nem felejtett el, az Acélbikák szimpatizánsai biztos, hogy a hosszú évek során megszokott "Lecsó-teljesítményt" láthatják tőle.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!