Sport

2015.11.11. 15:22

Minden gumiasztalos érmes

Dunaújváros - Kilenc egyesület küldte el gumiasztalosait Dabasra a magyar bajnokságra. A mezőnyben az UTE, a Pattanj SE és a Dunaferr gumiasztalos tornászai voltak a legesélyesebbek.

Jankó Árpád

Az előzetes tippelés be is igazolódott. Csak a Dunaferr volt az az egyedüli klub, amelynek minden induló tornásza dobogós helyezést ért el. Hét újvárosi tanítványát küldte el a bajnokságra Halász Tibor edző. Három junior versenyző, Vincze Ákos, Varró Máté és Rozs Viktória, három serdülő Szántó Anna, Vincze Áron és Balogh Patrik, az újonc Szántó Tilda szerepelt. A döntőben már mindenki a saját megtanult gyakorlatát mutatta be. A dunaújvárosi különítményben négy gumiasztalos szerzett aranyérmet. Vincze Ákos igen magas ugrással, Vincze Áron nagyon nehéz gyakorlatával vívta ki az elismerést. Aranyat kapott még Rozs Viktória és Szántó Anna. Varró Máté és Balogh Patrik ezüstöt, Szántó Tilda pedig bronzérmet szerzett. Rozs Viktória év végén Dániában indul a világbajnokságon ifjúsági korosztályban.

A hét végén Budapesten két kupát is rendeztek. A Penta Kupa és a Khalaterm Kupa versenyzői gyermek haladó, serdülő és gyermek, kezdő korosztályhoz tartoztak. A Penta Kupán három dunaújvárosi kis tornász ügyeskedett egyéniben: Gábor Milán, Zolta Benjámin és Hoffmann Vajk. Az apró hibákat ki lehet javítani ezen a héten, mert a hét végén ismét verseny lesz a gyerekeknek Budapesten. A második nap a gyermek kezdő korosztály csapatversenyén indultak a dunaferresek. A csapat összeállítása a következő volt: Fövenyi Bence, Balogh Máté, Kiss Marcell, Somogyi Noel, Kis Zsolt Dobrovitz Bertalan. Kiss Milán, Chlebovits Bence és Pálfi Gábor egyéniben indult. A csapat tizenharmadik lett tizennyolc gárda között. Dobrovitz 129-ből huszonhatodik, Pálfi Gábor 53-ból hatodik l helyet szerezte meg. A tornászok edzői Nyíri Patrik és Wágner Dajána.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!