Sport

2017.07.13. 18:05

Minden korosztályban érem - Hajdu Jonatán két számban áll rajthoz a ma kezdődő Eb-n

DUNAÚJVÁROS A szombaton rendezett régiós eszkimó-indián játékokon remekül szerepeltek a Dunaferr SE 9-13 év közötti kajak-kenusai. Amelyik korosztályban elindultak, ott érmet is szereztek az ifjak.

Gallai Péter

A remek hangulatú eseményen 210 sportoló mérte össze ügyességét és gyorsaságát, a gyerekek célba dobtak, húzódzkodtak, futottak és eveztek. Utóbbi tusában nem csupán teljes erőbedobással evezni, de szlalomozni is kellett, ami során főként a kenusok csillogtathatták technikai tudásukat.

A Dunaferr SE kajak-kenu szakosztálya versenyzőinek érmesei, korosztályonként és hajónemenként az 1-6. helyezett részesült éremben.

Erőnléti próbák is szerepeltek a programban

K-1 fiú U13: 2. Koós Marcell, 4. Éberhardt Richárd. MK-1 fiú U12: 1. Kovács Bendegúz, 5. Foltin Máté. MK-1 fiú U9: 6. Obernyik Edvin. MK-1 női U12: 1. Árva Gréta, 6. Mérges Anna Eszter. MK-1 lány U9: 4. Kovács Boglárka, 5. Mohács Karolina. C-1 fiú U13: 1. Tunyogi Ádám, 2. Kovács Áron.

A feladat része volt a hajók cipelése is

A klubhoz kapcsolódó hír, hogy szerdán repülőre szállt és Plovdivba, a felnőtt Európa-bajnokság helyszínére utazott a Dunaferr SE versenyzője, Hajdu Jonatán. A dunaújvárosi klub sportolója két számban is rajthoz áll a ma kezdődő kontinenstornán. Sprinterünk C-1 200 méteren, illetve C-2 200 méteren lesz érdekelt, párja az UTE versenyzője, Fekete Ádám.

A Dunaferrből Koós Marcell veszi át érmét Fotók: Zsedrovits Enikő

Hüttner Csaba szövetségi kapitány akkor lenne elégedett a péntektől vasárnapig tartó Európa-bajnokság után, ha minden szakágban szereznének érmet a magyar versenyzők, összességében pedig tíz dobogós helyet remél a csapattól. A szakvezető korábban többször is úgy fogalmazott, a kontinensviadalon nincsenek elvárások, ez is csak egy felkészülési állomás az év fő versenye, az augusztus 24. és 27. között Racicében rendezendő vb előtt. Ahol ugyanebben a két számban már szintén biztos induló Hajdu Jonatán, miután a második válogatót is megnyerte, illetve megnyerték.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!