Sport

2016.10.06. 19:40

Minden meccs rangadó: a Dunaújvárosi Acélbikák nem adják fel a kupát

Dunaújváros - A Dunaújvárosi Acélbikák jégkorongcsapata pénteken este a MOL Ligában az Újpestet fogadja. A találkozó 18.30 órakor kezdődik.

Agárdy Csaba

Szerdán Magyar Kupa mérkőzésen hangoltak az Acélbikák Debrecenben a mai Újpest elleni MOL Liga mérkőzésre. A hangolás azért túlzás, és van idézőjelben, mivel az első két sor el sem utazott a Hajdúság fővárosába. Arra a kérdésre, hogy mi volt ennek az oka, a csapat másodedzőjétől, Strenk Hunortól kértünk választ.

- Ezen a héten a pénteki Újpest elleni meccset helyeztük előtérbe. Ezért döntöttünk úgy, hogy a kulcsjátékosok nagy részét pihentetjük. Ez nem jelenti azt, hogy félvállról vesszük a Magyar Kupát, de a keretünk nem elegendő ahhoz, hogy két csapatot is versenyeztessünk. Itthon biztos, hogy teljes csapattal állunk majd ki a Magyar Kupa mérkőzéseken is.

Léránt René (balról) és Németh Péter alapembere a DAB-nak, ők szerdán Debrecenben is ott votlak
Fotó: debercenihoki.hu

- A kupában az amúgy is nagyon erős MAC Budapesttel és a DVTK-val idegenben játszik a csapat, ide tartalékosan elutazni nagyon kockázatos lenne, hiszen a jóval gyengébb Debrecen otthonában is 7-0-ra kapott ki a csapat.

- Arról, hogy milyen összeállításban megyünk a további idegenbeli kupameccsekre, még nincs döntés. Az biztos, hogy a DVTK és a MAC ellen nem a legerősebb csapattal kiállni bátor dolog. Bár az is igaz, hogy a 7-0 ellenére Debrecenben nem volt olyan vészes a játék, egy kis szerencsével jóval kisebb is lehetett volna a különbség. Arról se feledkezzünk el, hogy Debrecenben a teljes csapattal sem szoktunk győzni, legutóbb is 4-1-re kaptunk ki.

Strenk Hunor még elmondta, nincs új sérültjük, továbbra sem számíthattnak az orosz Danyil Kaszkovra és Szepessy Mátéra, szintén nem játszhat a négy meccsre eltiltott Becze Tihamér, aki holnap túl lesz büntetése felén.

Az ellenfél kispadja mögött az a Szilassy Zoltán áll, aki korábban az Acélbikák csapatkapitánya volt, majd a Dab.Docler egymás után kétszer MOL Ligát nyert csapatánál a legendás svéd edző, Stephan Lundh segítőjeként ténykedett.

- A dunaújvárosi csapat jóval erősebbnek tűnik, mint egy évvel ezelőtt, de merem remélni, mi is erősödtünk. De hogy ki, milyen erőt képvisel, úgy is majd csak a szezon végén dől el. Ebben a bajnokságban minden mérkőzés fontos, minden mérkőzés rangadó. A Diósgyőr és a MAC kicsit kiemelkedik a mezőnyből, de a többi klub szinte egyforma eséllyel pályázik a rájátszást jelentő helyek valamelyikére. Többször láttam az idén a DAB-ot játszani, jók a légiósai, jó a kapusteljesítményük, és a csatárposztokon is erősek. Száztíz százalékot kell nyújtani ahhoz, hogy nyerni tudjunk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!