Sport

2015.04.28. 17:44

Szövetségi versenyek, külföldi viadalok és a gála tornászainknál

Dunaújváros - Lassan véget érnek a szövetségi versenyek tornászaink számára, miközben néhányan közülük határainkon túl is színre lépnek.

Jankó Árpád

Nemrégiben rendezték meg az egyéni Európa- bajnokságot, amelyen a magyar felnőtt női válogatott tagjaként szerepelt Horváth Enikő is Honti Kitti, Makra Noémi és Dévai Boglárka társaságában. A négyesből egyedül Honti Kitti jutott be az összetett döntőjébe. Ennek ellenére Horváth Enikő kisebb pontatlanságokkal, de sikeresen mutatta be gyakorlatát talajon és gerendán. Sajnos ez kevés volt a döntőhöz. Tanulság anyagerőben és kivitelben is javulni kell edzői, Trenka János és Joó Gabriella szerint.

A másik nagy reménység, a junior Kovács Zsófia pedig most készül a május végén megrendezendő belgiumi és svájci versenyre, amely remek előkészítő lehet majd az ifjúsági Olimpiai Kupára, amelyet Tbilisziben rendeznek meg július 26-ától. Zsófia teljesen új gyakorlatokat mutat majd be. Erre nagy lendülettel, igyekezettel készül.

Halász Dóra Szimonetta, Jakab Noémi és Miklós Dorina gyakorlat előtt „magnéziáznak". Mindhárman ügyeskedtek a szerbajnokságon. Fotó: Zsedrovits Enikő

A fiatalabbak április 25-én indultak a fővárosban az utánpótlás szerbajnokságon ifjúsági és kadett kategóriában. Ifiben döntős lett Jakab Noémi, aki két szeren, felemás korláton és talajon is sikeres gyakorlatot mutatott be. Korláton első helyet szerzett (Edzők: Trenka János, Joó Gabriella) Negyedik lett talajon, alig lemaradva a dobogóról. Noéminál látható, hogy gyakorlatai már stabilak, értékesek. Kadettban Halász Dóra Szimonetta és Miklós Dorina lépett színre. Szimonetta mindhárom szeren dobogós helyen végzett. Ugrásban aranyérmet nyert, gerendán második, talajon harmadik lett. Dorinának is jutott dobogós hely, mégpedig gerendán, ahol harmadik lett. Badics Réka és Török Dániel edzők örömére egyik kislány sem rontotta el gyakorlatát. Szinte hiba nélkül versenyeztek.

Május hónapban még a legkisebb tornászok is megmérettetik magukat. Az utánpótlás csapatbajnokságban serdülő korcsoportban öt dunaferres gyerek indul. A viadalt Budapesten rendezik meg május 16-án.

De időben még a serdülők versenye előtt (május 7-én) leány utánpótlás-versenyen egyéni bajnokság is szerepel a programban. Ezt a viadalt Budapest – Vidék Bajnokságnak nevezik.

És akkor összefoglalónkat zárjuk egy minden évben rendkívül népszerű tornász eseménnyel, mégpedig a tornagálával. Ennek időpontja május 30-a délelőtt. A Dunaferr Sportegyesület tornaszakosztálya ezen a gálán minden évben nagy érdeklődés mellett mutatja be a gyerekek tudását, produkcióit. Mindenki színre lép, piciktől a nagyokig. Nem csoda, ha a szülők, nagyszülők, családtagok, barátok, ismerősök alig várják már ezeket a bemutatókat, amelyeket nagy ováció és vastaps kísér. Sajnos a szakosztály fiatal edzőitől most nem sikerült megtudni, hogy ők milyen műsorral kedveskednek majd a nézőknek. De lesz meglepetés!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!