Sport

2013.06.04. 14:39

Minden versenyév után műsorral kedveskednek a tornászok

Dunaújváros – Szombaton sikerrel rendezte meg a Dunaferr SE tornaszakosztálya a már hagyományos évadzáró tornagáláját. Ezen háromszáz tornász vett részt.

Jankó Árpád

Fotó: Lázár Zsolt

Már több éve szerepel ez a gála a tornászok évi programjában. Ennek célja, hogy a tanítási év vége felé valamennyi gyerek szerepet kapjon, hogy a szülők, a hozzátartozók, a sportág kedvelői gyönyörködhessenek a tornászok gyakorlataiban, ugyanis nem minden dunaújvárosi tornász indul nagy, komoly versenyeken. Így a három válogatott kislány, Kovács Zsófia, Horváth Enikő és Zorics Réka sem kapott most főszerepet a bemutatón. A szakemberek ezzel a szemlélettel is mutatni akarták: mindenkire számítanak, s egyformán fontos számukra minden tanítványuk.

A jelenlévő szülők, hozzátartozók ezúttal a helyszínen is tapasztalhatták, hogy tudásban, ügyességben hová jutnak el a legkisebbek egy-két év után. Az eltervezett, színes bemutatónak ez utóbbi volt a vezérfonala. 

Ahogy eddig, most is igyekeztek az edzők valamiben újítani. Minden szeren mutattak be gyakorlatokat a gyerekek, de programként beiktattak egy nyújtóshow-t is annak ellenére, hogy ez férfiszer. Ennek a lényege volt: három nyújtón végrehajtott forgás, ami végtére is a női korlátgyakorlat alapját képezi. S hogy a humor se maradjon el a gálán, arról négy edző gondoskodott bemutatott leugrásokkal. A legnagyobb sikert Badics Réka és Török Dániel aratta, akik szaltóval érkeztek a szőnyegre. De Trenka János és Wágner Dajána (ő még versenyző és már edző) is vastapsot kapott. 

A gumiasztalosok újszerű bemutatójáról Halász Tibor edző gondoskodott. Koreográfiáját, a Szuperman-produkciót is nagy elismeréssel fogadta a közönség. 

A mintegy kétórás gála után az edzők köszönetet mondtak a szülőknek a támogatásért, Trenka János vezetőedző pedig kollégáinak munkáját köszönte meg. De minden fordítva is megtörtént. A hálás szülők is kifejezték köszönetüket a színvonalas, sikeres szakmai munkáért. Az edzői kar valamennyi tagja megérdemli, hogy név szerint is megemlítsük őket. Trenka János, Joó Gabriella, Badics Réka, Szőke Nóra, Török Dániel, Halász Tibor, Nyíri Patrik, Molnárné Dankó Krisztina. A hangulatos ünnepi gálaműsor után sem mennek szabadságra a Dunaferr SE tornászai, edzői. Szombaton 11.30 órakor itthon, hazai csarnokban rendeznek a gumiasztalos tornászoknak versenyt. Meghívott egyesületek, tornászai, fővárosi, szolnoki, ajkai, balatonfüredi versenyzők is indulnak. Ezután egy héttel a fővárosban lépnek színre az újvárosi lányok.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!