Sport

2017.02.10. 16:01

Mindenki elszánt

Dunaújváros - Ma a győri fiókcsapatot, a Mosonmagyaróvár női kézilabdacsapatát fogadja a Dunaújvárosi Kohász gárdája hazai sportcsarnokban 18 órakor.

Jankó Árpád

Az ifjúságiak és a juniorok mérkőzését a felnőttek előtt a szokásos időpontokban rendezik. Mondhatnánk, hogy ez a találkozó nagyon fontos (bár igaz, ebben a bajnokságban már valamennyi az), de a Kohász túl van két vereségen, a Debrecentől és az Érd együttesétől kapott ki, és most feltétlenül kell az a győzelmi két pont.

A helyzetet érdekessé teszi az a változás, ami a héten az edzői posztokkal történt. Mint ismeretes, már György László vezeti a szakmai munkát, Zdravko Zovko pedig mentorként, tanácsadóként segíti a csapatot. Ez a változás abban nyilvánult meg, hogy György László edzéseinek anyaga, tartalma, sorrendje más volt, ami természetes. Bízzunk abban, hogy ez új impulzusokat jelent majd a játékosoknak.

A szélső Rácz-Vincze Melinda bízik abban, hogy a tavaszi fordulót sikeresen zárja a Kohász
Fotó: Ady Géza

A Mosonmagyaróvár fiatal, lelkes társaság. Eddig négyszer nyertek (a Debrecent, a Kisvárdát, az MTK-t és a Kispestet legyőzték) egy döntetlent értek el, és hétszer szenvedtek vereséget. Így összesen kilenc pontot gyűjtöttek. A játékoskeretükből különösen Bízik Réka emelhető ki gólképessége miatt, Wéninger Alexa kapus is dicsérhető, ismert számunkra, a Dunaújvárosból eltávozott Hajtai Vanessza, és Dombi Luca a jövő ígérete is.

Rácz-Vincze Melinda, a Dunaújvárosi Kohász szélsője szeretné, ha ma bebizonyítaná a csapata, hogy sokkal több van bennük, mint amit produkáltak Debrecenben vagy az Érd ellen.

- Nagyon jól dolgoztunk a héten György Lászlóval, jó a kommunikációs összhang, és neki is megvannak a védekezéssel és a támadással kapcsolatos elvei, elképzelései. Koncentráltunk, fegyelmezetten dolgoztunk. és úgy láttam, hogy mindenki nagyon elszánt. Nem csodákra készülünk, de tudjuk: száz százalékot kell ma nyújtanunk.

Nagyon szeretném, ha ezt a tavaszt jól fejeznénk be. Nem lesz könnyű, mert nincs rájátszás, ami eddig szerencsés esetben a javításra is alkalmas volt. Most olyan könnyebb sorozat következik, főképp itthon, amit ki kell használni - nyilatkozta Rácz-Vincze Melinda.



Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!