Sport

2013.08.18. 18:17

Mindenki készül a bajnoki rajtra

Senki sem tagadhatja, hogy a kánikula ellenére megkezdődött a jégkorong-szezon. A csapatok egymásután játsszák a felkészülési mérkőzéseiket, a szeptemberi bajnoki rajt előtt.

Agárdy Csaba

A Dab.Docler szeptember másodikán, hétfőn Érsekújváron kezdi meg a MOL Liga-szereplését. A dunaújvárosiak eddig két félkészülési mérkőzést játszottak, két első osztályú lengyel klub ellen: múlt hét szerdán büntetőlövések után 2-1-re kikaptak a Sanok otthonában, majd másnap a Katowice vendégeként nyertek 9-4-re.

Az Acélbikák új szerzeményei közül Stepham Lundh vezetőedző a két mérkőzés során pályára küldte a lett kapust, Janis Kalninst, a szlovák védőt, Henrich Jabornikot, az orosz csatárt, Ivan Homutovot és a szintén csatárt, a Vasasból próbajátékon lévő Hardi Richardot. Lehetőséget kapott két visszatérő is: Erdélyi Tamás három, míg Ladányi Balázs nyolc év után tért vissza Dunaújvárosba. Ladányi, mindenki Godója, kezdésként két gólt lőtt a Katowicének. (Ugyanígy tett Homutov is.)

A dunaújvárosiak a hétvégén hazai környezetben, a Docler Cupon szerepelnek. Pénteken a lengyel bajnok Cracovia Kraków ellen kezd a csapat 19.15 órakor. Másnap a német Bietigheim Steelers következik (19.15 óra), vasárnap pedig a szlovákiai Pöstyén (SHK 37 Piestany) ellen lesz a befejezés (19.15).

 

Augusztus 29-én a DAB a Pöstyénnél vendégeskedik (18 óra), majd jöhet a szeptember 2-i bajnoki rajt.

A többi MOL Ligás csapat sem tétlenkedik. Az Érsekújvár hat mérkőzésen jutott túl. Többek között kétszer összemérte erejét a Sapa Fehérvár EBEL-csapatával. Az első találkozón a felvidékiek az első két sorukat nem szerepeltették, kikaptak 6-1-re. A másik találkozón a kulcsemberek közül csak Marek Uram és Erik Calada nem játszott, akkor 5-3-ra nyert a Sapa.

Az UTE a Liptószentmikóstól (szlovák másodosztály) és a Dukla Senicától (szlovák másodosztály) egyaránt 5-1-re kapott ki. A Miskolc az Iglótól (szlovák másodosztály) 4-1-es, az Eperjestől (szlovák másodosztály) 3-0-ás vereséget szenvedett, míg a Sanokot 5-3-ra megverte. A Csíkszereda 2-0-ra győzte le a Liptószentmiklóst és 5-1-re kikapott a Poprádtól (szlovák első osztály, Extraliga). A Brassó 9-4-re kikapott a norvég első osztályú Rosenborgtól, majd megverte az Érsekújvárt 3-2-re.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!