Sport

2017.01.08. 18:50

Miután a BVSC kikapott, tovább nőtt a Dunaújváros előnye

Szentes - Magabiztos győzelemmel folytatta a bajnoki középszakasz küzdelmeit a DUE-Maarsk női vízilabda-együttese, a lányok szombaton Szentesen nyertek fölényesen.

Gallai Péter

A nemzetközi kupaforduló egyik főpróbája tökéletesen sikerült, a dunaújvárosiak magabiztosan nyertek.

Szentes - DUE-Maarsk 9-17 (2-3, 3-6, 4-4, 0-4)

Hungerit Szentes: Lekrinszki - Szabó 1, Hevesi 1, Farkas 1, Mihály, Tóth 2, Kövér-Kis 3. Csere: Makai, Urvári, Pantovic 1. Vezetőedző: Tóth Gyula.

DUE-Maarsk Graphics: Kasó - Gurisatti 3, Szilágyi 7, Menczinger 2, Horváth B. 1, Somhegyi 1, Vályi F. Csere: Slagter, Garda K. 2, Ziegler, Vályi V., L. Luka 1, Mchunu, Sajben. Vezetőedző: Mihók Attila.

Gól emberelőnyből: 7/2, illetve 6/4.

Gól ötméteresből: 2/2, illetve 4/4.

Szilágyi Dorottya nyolc kísérletéből hétszer betalált Fotó: Zs. E.

A találkozón kimagaslóan szerepelt Szilágyi Dorottya, aki tartja az utóbbi időszakban mutatott fantasztikus formáját. Szentesen nyolc kísérletéből hét gólt szerzett, így az ő vezérletével sikerült begyűjteni a pontokat. A kapuban Kasó Orsolya negyvenegy százalékkal védett.

Mivel a forduló csúcsrangadóján a listavezető és címvédő Újpest 13-7-re nyert a harmadik helyezett BVSC ellen, így a második helyen álló Dunaújvárosi Egyetem-Maarsk Graphics előnye már kilenc pontra nőtt a BVSC előtt.

A csapat kedden este Szegeden játssza következő bajnoki mérkőzését, majd szerdán már Görögországba repülnek az együttes tagjai, ahol péntektől vasárnapig az Euroliga második csoportkörében ugranak medencébe majd a lányok.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!