Sport

2013.03.21. 17:43

MOL Liga döntő: a 6. meccs következik

Hatodik mérkőzéséhez érkezett a jégkorong MOL Liga döntő. A Dab.Docler pénteken magyar idő szerint délután fél hatkor Csíkszeredában próbálja megszerezni az aranyérmet.

Agárdy Csaba

Szerdán hatalmas csatában a dunaújvárosiak hazai pályán hosszabbításban 2-1-re kikaptak a Csíkszeredától. Mivel az egyik fél négy győzelméig tart a küzdelem, ha DAB-siker született volna, akkor már meglenne a MOL Liga győzelem, hiszen összesítésben 3-1-re vezetett a meccs előtt a DAB. Most 3-2-re áll az összecsapás. Érdekesen alakul eddig a párharc, hiszen a három dunaújvárosi meccsből kettőt a Csíkszereda nyert, míg a Székelyföldön megrendezett két találkozón az Acélbikák győztek. Vagyis úgy tűnik, nincs túl nagy jelentősége a hazai pályának. Az sem mindennapos, hogy az öt találkozóból három is hosszabbításban dőlt le. A legutóbbi összecsapásról: a legfontosabb, hogy nagyon régen volt már telt ház és olyan hangulat a Dunaújvárosi Jégcsarnokban, mint szerdán. A hazai szurkolók nagyon szerettek volna ünnepelni, de a rendkívül elszántan küzdő csíkiak ezt most megakadályozták. Egy rendkívül színvonalas, nagy iramú meccsen egy pillanatig sem adta fel egyik csapat sem, a DAB-nak pedig nem volt szerencséje. A hosszabbításban kétszer is emberelőnybe kerültek, de a legnagyobb helyzetek is kimaradtak, sokszor ugyanis a jó isten is a Sportklub kapuját védte. A pénteki találkozóra csak ma este 20 órakor indul el a csapat, vagyis nem sokkal a kezdés előtt - péntek dél körül - érkezik majd meg Csíkba.

Címkék#jégkorong

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!