Sport

2014.07.24. 11:15

Molnár Ferenc Fehérváron

Dunaújváros - Molnár Ferenc atlétaedző, testnevelő tanár, aki korábban a Dunaújvárosi Főiskola testnevelési és sportirodájának vezetője, a Dunaújvárosi Főiskola Diáksport Egyesületének elnöke volt, elhagyta Dunaújvárost. Július elsejétől a székesfehérvári ARAK atlétáinak szervezeti menedzsere.

Agárdy Csaba

Molnár Ferenc tízpróbázó volt, legerősebb számában a magasugrásban 1977 óta tartja két méterrel a dunaújvárosi gimnáziumi csúcsot. 1982 óta edző és testnevelő tanár. Arra büszke, hogy a tanítás mellett, mindvégig atléta redző volt másodállásban, pedig 2008-tól 2012-ig a magyar utánpótlás-válogatott szövetségi kapitányaként is dolgozott.

Dunaújvárosban évtizedikig irányította az atlétikát, és nevelte a válogatott versenyzők sorát. Kurucz Gábor, Váczi Márk, Molnár Balázs, Licsák András, Fehér Román, Meixer Mónika voltak a legsikeresebb versenyzői. Érdekesség, hogy tanítványai közül többen is nemzetközi szintű 400, 400 gát és 800-as futók voltak úgy, hogy Dunaújvárosban 1990-től nincs négyszázas futópálya, rekortánról már ne is beszéljünk.

- Miközben egy profi atlétikai csarnokunk volt, négyszázas pályát csak versenyeken láthattak a sportolóink - jegyezte meg ezzel kapcsolatosan Molnár Ferenc.

 

A szakember elmondta még, hogy minden Dunaújvároshoz köti, hiszen 1965 óta itt él, azonban az utóbbi időben minden téren ellehetetlenítették, ezért nem volt más választása, mint távozni Dunaújvárosból. Arra a kérdésünkre, hogy csak szakmailag költözik, vagy teljesen ezt a választ kaptuk:

- Ennyi év után mindent felszámoltunk a családommal, nem ingázni fogok Dunaújváros és Székesfehérvár között, hanem Fehérvár mellé Magyaralmásra költözünk. Ez persze nem jelenti azt, hogy Dunaújvárossal szakítanék. Édesanyám ott él, ugyanúgy mint a barátaink. Továbbra is követni fogom a dunaújvárosi sportéletet, és ha lehetőségem lesz valamelyik tehetséges dunaújvárosi atlétát segíteni, akkor azt megteszem.

A dunaújvárosi évekkel kapcsolatban Molnár Ferenc még megjegyezte: kétszáz magyar bajnoki érmet szereztek a tanítványai, és arra is nagyon büszke, hogy Dunaújváros első csapatbajnoki címét szerző Dunaferr SE jégkorongcsapatának több játékosának is nyolc évig a testnevelője volt. A lényeg: Molnár Ferenc a szomszédba, Székesfehérvárra költözött, és itt folytatja menedzseri, edzői munkáját július elsejétől.

- Több évtizedes kapcsolatban vagyok a fehérvári atlétikával. Elég ha csak annyit említek meg, hogy több versenyzőm is, amikor Dunaújvárosban gyakorlatilag megszünt az atlétika, az ARAK-hoz igazolt. Például a fiam Molnár Balázs, Licsák András, Matkó Csaba. Már korábban szóba került, hogy átigazolok hozzájuk, most eljött az idő. Dunaújvárosban ellehetetlenítettek, miközben Fehérváron Magyarország legjobb atlétikai stadionját, itt junior Európa-bajnokságot is lehetne rendezni, adták át a közelmúltban. Az ARAK vezetősége, személy szerint Hirt Károly elnök hívott hozzájuk. Elvállaltam a feladatot, hiszen öröm egy olyan létesítményben dolgozni, amilyenben még sohasem dolgozhattam. Szervezési menedzser vagyok az ARAK Atlétikai Utánpótlás Akadémiánál, és feladatom az összetett szakcsoport, ez a többpróbázóké, létrehozása, itt edzősködni is fogok. Először leszek főállású edző, a tanítást szüneteltetem. nagy kihívásnak tartom a feladatot, kíváncsi vagyok arra, hogy profi körülményedk között mire leszek képes.




Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!