Sport

2014.06.12. 17:25

Monte-Carlo után Kecskeméten úsznak

Több fronton is érdekeltek a Dunaferr-DVSI úszói. Takács Krisztián és Balog Gábor Monte Carloban versenyezett a hétvégén az ifik pedig szerdától az országos bajnokságon vitézkednek.

Gallai Péter

A szakosztály két élversenyzője, Takács Kirisztián és Balog Gábor a Mare Nostrum nemzetközi versenysorozaton vesz részt, Bernek Péter, Cseh László, Hosszú Katinka, Kozma Dominik, Pulai Bence, Szabó Norbert, Szilágyi Lilián társaságában. Kovács József tanítványai Monte -Carloban kezdték meg szereplésüket. Takács 100 gyorson 19. lett, Balog 100 háton a B döntőben lett negyedik. Balog 200 háton a 32 ország versenyzőit felvonultató versenyen éppen lemaradva a dobogóról, a negyedik helyen csapott be a célba. Takács Krisztián 50 gyorson ötödikként végzett, két olimpiai bajnok amerikai, egy japán és egy orosz mögött.

A két fiúnak a Magyar Úszó Szövetség csak a monacói versenyét támogatta, de a Dunaferr SE úgy döntött, hogy hozzájárul a barcelonai utazáshoz is. Mindezt szakmai okok támasztották alá, mivel mind a két úszónak megvan az Eb indulási ideje. A spanyol verseny hétvégén lesz.

Az ifújságiak tizenheten szerdától pedig Kecskeméten az országos bajnokságon szerepelnek, ez a viadal az utolsó lehetőség, hogy a versenyzők teljesítsék a szintidőt a korosztályos Eb-re.

A dunaújvárosiak eredményei. Női 400 vegyes: 5. Barocsai Petra. Férfi 50 méter hátúszás: 6. Simon, Dávid. Férfi 400 méter 4x100 gyorsváltó: 8. Dunaferr-DVSI A (Kiss Attila, Szöllősi Martin, Dort Bence, Simon Dávid). Férfi 800 méter gyorsúszás: 10. Dort Bence.

Címkék#úszás

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!