Sport

2016.07.06. 19:20

Morálisan szétesett az együttes

Rácalmás - A még éppen bennmaradást jelentő tizennegyedik helyen zárt a 2015/2016. évi Fejér megyei másodosztályú bajnokság Agárdi Termál csoportjában a Rácalmás labdarúgócsapata.

Gróf András

A rácalmásiak mérlege öt győzelem, három döntetlen és huszonkét vereség. Az így megszerzett tizennyolc ponttal a kiesést jelentő utolsó előtti helyen zártak volna, de a Soponya együttesétől levontak tizennyolc büntetőpontot, amit követően sikerült őket megelőzni. A Rácalmás gárdája a 2014/2015. szezonban a harmadosztály Horfer Serleg csoportjában a harmadik helyen zárt, de visszalépéseknek köszönhetően sikerült feljebb lépniük, ahol végül szerencsés körülmények között sikerült megkapaszkodniuk. Negyvenszer vették be az ellenfelek kapuját, ami rendkívül kevés, hiszen csak egy csapat rúgott ennél kevesebb gólt. A kapott találatok száma százöt, aminél többet csak két gárda kapott. A legnagyobb vereségük az Aba-Sárvíz otthonában elszenvedett 9-0, míg ennek ellentéte a kulcsiak 9-1-es legyőzése volt hazai pályán. Az elmúlt bajnoki esztendőt az együttes vezetőedzője, Horváth Zoltán értékelte.

- A harmadosztályban eredményesen szereplő csapatunkból a tavaly őszi rajtra jogszabály módosulás miatt kiesett három színes bőrű játékosunk, akik meghatározói voltak a csapatjátékunknak. Volt aki a tanulmányai miatt hagyta abba, és az egyik befejező csatárunk is felhagyott a focival. Teljesen szétestünk, ami párosult a sorozatos vereség miatti morális válsággal. Nagyon gyenge volt az edzéslátogatottság, ami különösen a mérkőzések hajrájában jelentkezett. Ebben az időszakban több pontot is elveszítettünk. A télen nem tudtunk minőségi játékosokat igazolni, és a külföldiek közül is csak az egyik labdarúgó kapott játékengedélyt. Ezek után csak a szerencsének köszönhetjük, hogy nem estünk ki. A következő szezonban szeretnénk, ha nem lennének ilyen jellegű problémáink. Ezért a kiesett Kulcs együtteséből szeretnénk két, három játékost leigazolni. Bízunk benne, hogy Antal Tamás is újra elkezdi a futballt. Németh Zsolt azonban befejezi a pályafutását.

Címkék#sport#foci
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!