Sport

2013.08.07. 22:00

Görögországba utazik a junior válogatott

Dunaújváros - Az idei nyár a magyar vízilabdázók számára eddig sem eseménytelen, sem eredménytelen nem volt. A felnőttek már két eseményen is bizonyítottak, most pedig következik az utánpótlás.

Gallai Péter

A júliusi Universiadén egyetemi és főiskolai sportolók világjátéka a férfi válogatott arany-, míg a női ezüstérmes lett Oroszországban. A múlt héten pedig a barcelonai vébén a férfiak ismét elsők lettek, míg a hölgyek a harmadik helyen végeztek. Most pedig az utánpótláson a sor.

A junior (U20-as) válogatott már hetek óta készül a Dunaújvárosi Főiskola-Max Motors edzőjének, Mihók Attilának az irányításával. A hétvégén Dunaújvárosban a Fabó Éva Sportuszodában rendeztek a korosztály számára egy igen erős tornát. A mezőnyben ott volt a világ élvonalából Oroszország, és Ausztrália, valamint a szeptemberi Európa-bajnokságra készülő magyar U17-es válogatott is. A tornát Mihók Attila csapata veretlenül nyerte meg.

- Jól szolgálta a felkészülésünket a torna. Az oroszok mindig a legjobbak között vanak, tavaly az Európa-bajnokság döntőjében kaptunk ki tőlük. Az ausztrálok is a világ élmezőnyéhez tartoznak, nagyon jó játékosállományuk van, szisztematikusan dogoznak. Most jobbak voltunk náluk, azonban a torna eredményéből komoly következtetésekre nem jutok, az ilyen tornák eredményei sokszor félrevezetőek. Azt is figyelembe kell venni, hogy sem mi, sem az oroszok, sem az ausztrálok nem a teljes csapattal játszottak Dunaújvárosban. Arra azért jó volt ez a három nap, hogy lássuk, meg tudjuk verni az oroszokat és az ausztrálokat is - foglalta össze Mihók Attila a hétvégi torna tapasztalatait.

A juniorok számára azonban még csak most kezdődik a tánc . A csapat ma Görögországba utazik, ahol három válogatottal is összeméri az erejét.

- Keretet szűkítettünk a dunaújvárosi torna után, tizennégy játékos utazik Görögországba, ebből már csak egy marad ki, mivel a világbajnokságra tizenhárom játékost lehet nevezni - folytatta a dunaújvárosi szakember, akitől megtudtuk, hogy a Dunaújvárosi Főiskola pólósai közül Gurisatti Gréta, Horváth Brigitta, Zeigler Diána, Polák Zsófia és Miskolczi Ibolya Kitti a keret tagja.

Görögországban a hazaiak mellett az olaszokkal és az ausztrálokkal mérkőzik meg nemzeti csapatunk.A program csak ezután sűrűsödik be igazán: válogatottunk vasárnap hazatér, majd közösen edz majd az akkor már Dunaújvárosban tartózkodó Új-Zélanddal és Kanadával.

Augusztus tizenkilencedikén azután szintén Görögországban megkezdődik a világbajnokság, ahol a csoportban a mieink sorrendben a brazilokkal, az olaszokal és az angolokkal játszik...

Címkék#vízilabda

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!