Sport

2015.05.22. 13:42

Duisburgi világkupaverseny - Most Vass kap szerepet

Dunaújváros - Tizennyolc magyar versenyző áll rajthoz a hétvégi, második duisburgi világkupaversenyen, közte a Dunaferr SE kenusa, Vass András is. Eközben a klub többi versenyzője Győrött, a maraton bajnokságon áll rajthoz.

Gallai Péter

A németországi megmérettetés egyben férfi K-2 1000 méteren a második világbajnoki válogató lesz a Kammerer Zoltán, Szalai Tamás, valamint a Noé Zsombor, Vass Péter kettős számára. Bemutatkozik egy új magyar négyes, és gerincműtétje után színre lép a háromszoros olimpiai bajnok Douchev-Janics Natasa is. A csapatot erősíti a Dunaferr SE kiválósága, Vass András is, az első Vk futamon Hajdu Jonatán, most pedig ő kap lehetőséget a szövetségtől. Vass C-2 1000 méteren indul, ebben az évben is a győri Varga Dáviddal, s teszteli, hogy hol tart a felkészülésben. A korábban korosztályos Európa- és világbajnoki címmel büszkélkedő, s a felnőttek között is vb harmadik és Eb második hellyel gazdagodott kenus célja is egyértelműen a riói olimpiai szereplés. A tavaly Dunaújváros Sportjáért díjjal kitüntetett sportoló így fogalmazott:

- Semmi sincs, ami fontosabb lenne annál, minthogy országomnak, szülővárosomnak büszkeséget szerezzek a riói olimpián. Ennek rendelem alá minden napomat, órámat és ennek szellemében élem minden percemet.

Vass András (elöl) a győri Varga Dáviddal száll ismét vízre a kenu kettesek mezőnyében, most lemérhetik hol tartanak a munkában. Fotó: MKKSZ

- Elég sok páros nevezett, hat előfutamot rendeznek, a második válogatót az az egység nyeri, amelyik előrébb végez a kettejük közötti párharcban - mondta a páros versennyel kapcsolatban Storcz Botond felnőtt vezetőedző.

Pénteken pedig idehaza is komoly verseny kezdődött Győrben, itt rendezik meg a maraton bajnokságot, amelyen szintén ott vannak a dunaújvárosi versenyzők is. A gyermekek (10-12 évesek) öt kilométeren, a kölykök (13-14 évesek) tíz kilométeren, a serdülők (15-16 évesek) tizenöt kilométeren, az ifik (17-18 évesek) 18-22 kilométeren, a felnőttek pedig 26-30 kilométeren versenyeznek majd. Az ob-re 71 egyesületből összesen 1893 nevezés érkezett, így több évfolyamban is csoportokra kellett bontani a mezőnyt, hogy ne 80-90, csupán legfeljebb 45 versenyző induljon együtt. Pénteken a felnőttek és az ifik kezdtek, a kisebbek szombaton és vasárnap szállnak vízre, csakúgy, mint a mastersek, azaz a 35 éven felüliek, akikre egységesen 10 kilométer vár.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!